Един от най-големите производители на автомобили в света Stellantis поиска

...
Един от най-големите производители на автомобили в света Stellantis поиска
Коментари Харесай

Един от най-големите производители на автомобили в света поиска предоговаряне на част от сделката за Brexit

Един от най-големите производители на коли в света Stellantis изиска от Обединеното кралство да предоговори елементи от договорката си за Brexit. В противоположен случай, съгласно компанията, има риск страната да загуби част от своята автомобилна промишленост.

Stellantis се ангажира да създава електрически транспортни средства в Обединеното кралство, само че разгласи, че към този момент не е в положение да съблюдава комерсиалните правила, свързани с Brexit и по тъкмо разпоредбите по отношение на от къде се доставят елементи, се споделя в отчета.

Компанията приканва държавното управление за съглашение с Европейски Съюз за опазване на сегашните правила до 2027 година: в противоположен случай " търговията сред Обединеното кралство и Европейски Съюз ще бъде обект на 10% цени ", считат от Stellantis, представено от BBC.

Според комерсиалното съглашение, което ще влезе в действие от 2024 година, 45% от частите на електрическите автомобили би трябвало да идват от Европейски Съюз или Обединеното кралство, с цел да дават отговор на изискванията за търговия без мита.
 Stellantis затваря огромен цех за коли в Съединени американски щати
Stellantis затваря огромен цех за коли в Съединени американски щати

Причината - високите цени на електрическите возила

Според изказване на Stellantis вложенията й в Обединеното кралство се основават на спазването на строгите условия на съглашението за свободна търговия след Brexit.

Според автомобилният производител неконкурентните разноски за произвеждане на електрически транспортни средства ще откажат производителите да влагат и ще " реалокират индустриалните си интервенции отвън Обединеното кралство ".

Преди време основният изпълнителен шеф на Stellantis Карлос Таварес предизвести, че автомобилна промишленост на страната ще бъде " в неволя " без съществуване на акумулатори, създадени в Обединеното кралство.

Сред дъщерните сдружения на Stellantis са Vauxhall, Peugeot, Citroen and Fiat.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР