Един от най-големите проекти за въоръжаване на германския Бундесвер -

...
Един от най-големите проекти за въоръжаване на германския Бундесвер -
Коментари Харесай

Защо Берлин смята, че покупката на изтребителите F-35 е рискована


Един от най-големите планове за въоръжаване на немския Бундесвер - този за закупуването на 35 самолета F-35 - може да се окаже надалеч по-скъп и опасен от предстоящото.

Един от най-големите планове за въоръжаване на немския Бундесвер - за закупуването на 35 самолета F-35 - може да се окаже надалеч по-скъп от предстоящото. Според поверителни документи, с които Агенция Франс Прес разполага, немското министерство на защитата вижда огромни опасности в тази договорка.
Редакцията предлага
" Забавяния във времето и спомагателни разноски "

Министерството прави оценка общата стойност на договорката на малко под 10 милиарда евро и предизвестява за " забавяния във времето и спомагателни разноски " заради извънредно комплицираната подготвителна работа.

В документа се показва, че е под въпрос дали преустройството на военновъздушната база на Бундесвера в Бюхел, което е належащо за F-35, може да бъде приключено до 2026 година, както е планувано. Този график е " доста упорит ".

Освен това министерството вижда риск узаконяването за летателни интервенции на F-35 в Германия " да не е допустимо в точния момент ", защото нужните документи " не са налични или не могат да бъдат предоставени в бъдеще заради законови условия ".

Редица фактори пък могат да доведат до повишаване на цената - инфлацията, и възходящите индустриални разноски. Общата стойност на плануваната покупка на 35 самолета F-35 възлиза на 9,99 милиарда евро.

F-35 ще транспортират нуклеарни оръжия при нужда

Изтребителят. С него Бундесверът има намерение да размени своя въздушен флот от изтребители " Торнадо ", въведени преди повече от 40 години. Министърката на защитата Кристине Ламбрехт разгласи покупката няколко седмици след началото на съветската.

Новите самолети ще дават отговор и за шерването на нуклеарните оръжия в границите на концепцията за въздържане на НАТО. Според нея съдружниците имат достъп до американските нуклеарни бомби и ги транспортират при положение на изключителна обстановка. Досега за тази задача бяха виновни точно самолетите " Торнадо ".
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР