Един от най-големите проблеми в нашата страна е, че хората

...
Един от най-големите проблеми в нашата страна е, че хората
Коментари Харесай

Д-р Султанка Петрова: Да си купим хляб и кисело мляко ще стане лукс

Един от най-големите проблеми в нашата страна е, че хората не са подкрепени по най-хубавия и ефикасен метод.

Ние не търсим самостоятелната поддръжка за всеки един човек, който е в риск от беднотия. Най-уязвимите хора са възрастните. Проблемът е, че инфлацията доста бързо се повишава, а ние изоставаме с покачването на приходите. Както вървят нещата, да си купим самун и кисело мляко ще стане разкош, заяви бившият зам.-министър на труда и обществената политика Султанка Петрова в ефира на „ “. 

Идеята на преизчислението на пенсиите беше да се реализира обективна пенсионна система. Да се направи по този начин, че разликата сред старите и новите пенсии да се минимизира, тъй като в годините заплатите растяха, а пенсиите изоставаха в своите нараствания и стана по този начин, че хора, които са имали еднакъв принос в пенсионната система, имаха разлика в пенсиите до няколко стотин хиляди лв., уточни Султанка Петрова.

Тя означи, че междинното нарастване на пенсиите след преизчислението е 123,71 лева, а междинната пенсия ще бъде 721 лв., като нарастването става на няколко групи. 

69% от тези хора, които ще получат нарастване, пенсиите им са отпускани от 2007 години до момента. Ковид добавката не биваше да се поставя към пенсиите, а да бъде изплатени посредством обществената система, добави някогашният зам.-министър на труда и обществената политика.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР