Един от най-големите онлайн търговци на дребно в света Amazon

...
Един от най-големите онлайн търговци на дребно в света Amazon
Коментари Харесай

Amazon изпревари Apple и стана най-ценната марка в света

Един от най-големите онлайн търговци на дребно в света Amazon беше разгласен за най-ценната марка в света в класацията Brand Finance Global 500. Въпреки че в същото време загуби 51 милиарда $ от цената си спрямо миналогодишната ранглиста, само че предходният водач в класацията Apple падна даже повече, следва от отчета на Brand Finance.

" Amazon си върна мястото на най-ценната марка в света, макар 15% спад в цената на марката от 350,3 милиарда $ на 299,3 милиарда $ ", се споделя в известието на Brand Finance.

ИТ колосът Apple слезе на второ място, като цената на марката й се намали с 16% по отношение на предходната година от 355,1 милиарда $ на 297,5 милиарда $.

Иначе челната петица остава непроменена по отношение на предходната година - трети е Гугъл (281,4 милиарда долара), четвърти е Microsoft (191,6 милиарда долара), а пети е Walmart (113,8 милиарда долара).
 Най-скъпите марки в света: От 10 години водачът не се трансформира
Най-скъпите марки в света: От 10 години водачът не се трансформира

Microsoft, реалокира Amazon на третото място, четвърти по стойност е марката Гугъл

Отбелязва се в отчета на Brand Finance, че броят на софтуерните компании в класацията е паднал до 48 от 50, откакто Twitter и Snapchat отпаднаха от листата.

Производителите на електрически коли Tesla (9-та в класацията, $66,2 милиарда) и китайския BYD (199-та) бяха посочени измежду най-бързо разрастващите се марки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР