Един от най-големите онлайн търговци – Amazon, предлага над 4000

...
Един от най-големите онлайн търговци – Amazon, предлага над 4000
Коментари Харесай

Компания предлага хиляди опасни продукти

Един от най-големите онлайн търговци – Amazon, предлага над 4000 рискови продукта. В офертите на редица играчки и медикаменти не са разказани рисковете за здравето на децата, като да вземем за пример постелки за спане, които могат да провокират задушаване на бебето.

Агенцията за надзор върху храните и медикаментите изпраща лист със стоките, които Amazon би трябвало да смъкна. Компанията отстранява част от продуктите от уеб страницата си. Над 50% от стоките в черния лист обаче остават, въпреки и с променено изложение, и могат да бъдат купени.

„ Paзпoлaгaмe cъc cпeциaлизиpaн eĸип, ĸoйтo пpeглeждa пoдaдeнaтa дoĸyмeнтaция зa бeзoпacнocт. Също по този начин имaмe и дoпълнитeлни изиcĸвaния зa ĸвaлифиĸaция, нa ĸoитo пpoдaвaчитe тpябвa дa oтгoвapят, зa дa пpeдлaгaт пpoдyĸти ", изясняват oт Аmаzоn. По-рано през настоящата година от компанията трансформираха част от стандартите си за надзор на качеството на учебните пособия и детски бижута. Корекцията беше подбудена от следствие на основния прокурор на Вашингтон Боб Фъргюсън. Резултатите демонстрираха високи равнища на токсични метали в част от продуктите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР