Един от най-големите млекопреработватели в България Тирбул планира да придобие 100%

...
Един от най-големите млекопреработватели в България Тирбул планира да придобие 100%
Коментари Харесай

Млекопроизводителят Верея може да има нов собственик, който е и неин основен конкурент в България

Един от най-големите млекопреработватели в България " Тирбул " възнамерява да придобие 100% от акциите на  " Обединена млечна компания " (ОМК). Споразумението сред гръцките притежатели на фирмите, съответно Hellenic Dairies и Delta Food, чака " зелена светлина " от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Базирана в Пловдив, ОМК е водеща мощ в млечната промишленост на пазара в България с главно наличие в търговията с прясно и кисело мляко.

ОМК, в която работят 500 души, ръководи пет продуктови марки: Верея (традиционни български млечни артикули като прясно и кисело мляко), Фибела (мляко и кисело мляко с плодов усет, мощно пастьоризирано мляко и сметана), Русалка, Фибела Уейв и Ханско.

Компанията създава и разнообразни сирена от краве, овче и козе мляко. Работи както на локално равнище, по този начин и в чужбина с продажби в Съединени американски щати, Австралия, Ливан, Канада и Русия.

Според финансовите доклади на Delta, продажбите на дъщерното сдружение на групата, ОМК, са се нараснали с почти 9% по отношение на миналата година, до момента в който облагите на компанията преди лихви и амортизации са намалели с 16% спрямо миналата година, повлиян от мощните възходящи трендове в цените на силата и суровините.

По-конкретно, през 2021 година оборотът на ОМК, възлиза на 52,5 милиона евро, облагата EBITDA на 5,15 милиона евро и облагата преди налози на 1,65 милиона евро.
 Японската
Японската " Мейджи " ще влага в държавната компания за кисело мляко " Ел Би Булгарикум "

За японците киселото мляко е знак на България

Що се касае до продавачът - " Тирбул "  произвежда млечни артикули с марката Olympus - прясно и кисело мляко, твърди сирена, кашкавали, извара. Основната част от продукцията на предприятието е предназначена  за експорт към Европейски Съюз, Съединени американски щати, арабските страни, Китай и Австралия.

Сделката ще изведе гръцката млечна промишленост преди всичко на пазара в България, разяснява пред един от притежателите на Hellenic Dairies Такис ​​Сарантис.
 Властите се молят на японците да пият повече мляко
Властите се молят на японците да пият повече мляко

5 000 тона може да бъдат изхвърлени този сезон

Трябва да се означи, че групата Hellenic Dairies има сериозен финансов отпечатък и в Румъния, където е третият подред състезател на локалния пазар, като в същото време се постанова и на пазара в Кипър, където построява фабрика за производството на халуми.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР