Един от най-големите любимци от по-близкото минало в ЦСКА Велизар

...
Един от най-големите любимци от по-близкото минало в ЦСКА Велизар
Коментари Харесай

Велизар Димитров: ЦСКА може да победи Клуж! Да не играем с европейски гранд…

Един от най-големите любимци от по-близкото минало в ЦСКА Велизар Димитров даде изявление пред. Поводът е идният мач на алените против Клуж в групите на Лига Европа.

Велизаре, какво очакваш от дуела? Първи мач за ЦСКА в групите на Лига Европа след 10-годишна пауза.

-Мога да кажа какво ми се иска… Изправяме се против стойностен тим, обезпокоеното ми е. Но въпреки всичко сме домакини, първи мач от толкоз време в групите, сигурно ще има приповдигнато въодушевление. Нищо, че разрешеният потенциал е едвам 30% от трибуните, само че въпреки всичко това са съвсем 13 хиляди души, а за нас това ще бъде огромен плюс. Нашите почитатели са посочили, че и труп могат да вдигнат от гроба. С общи старания можем да победим, само че би трябвало да бъдем почтени и да кажем, че във всеки мач ти е необходим и малко шанс.

-Можеш ли да направиш съпоставяне сред Базел, който ЦСКА победи, и Клуж?

-Като мачове нямат доста общо и ще кажа за какво. В Базел нямахме никакъв избор с изключение на да нападаме изключително откакто ни поведоха в резултата. Там имахме единствено 90 минути. Сега нещата са напълно разнообразни. Според мен няма да е вярна тактика да се хвърлим още от първата минута, въпреки всичко предстоят 6 мача в групите. Румънците също не чакам да се хвърлят сляпо, те също си вършат сметки.

-Може ли равенството да кажем, че няма да е неприятен процес за ЦСКА?

-Вече споделих, че на мен ми се желае ЦСКА да победи. Но би трябвало и да бъдем реалисти. Когато два тима са равностойни, даже мисля, че румънците имат малко повечко опит, а това им дава спомагателен плюс, точката не трябва да се приема като крах. Още повече, че има да се изиграят много мачове, тъй че е рано да се вършат сметки. Хубаво е да се тръгне с победа, с цел да има успокоение, само че Клуж също си прави сходна сметка – за тях е добре да не изгубят в София. Всяка точка в групата ще бъде скъпа.

-Какво се случва с ЦСКА в шампионата, пети следващ мач без победа?

-Вярно е, че се хвърлиха повечко сили и внимание на мачовете в Европа и по този начин в шампионата бяха изгубени много лесни точки. Според мен не биваше с лека ръка да се губят тези точки, изключително някои от тях, които бяха в рубрика сигурни. Но аз го приписвам на това, че едно е да играете на стадиона на Базел, а друго на стадиона във Велико Търново – напълно друга е мотивацията. Има и друго, знаете каква наклонност се вижда – тимовете, които съчетават мачове с шампионата и евротурнирите, записват неуверени резултати. Не приказваме за огромните грандове. Вижте, че и при Лудогорец е същото нещо – хвърлиха всички сили в Европа, тъй като в последна сметка от там идват приходите.

-ЦСКА сега разполага с извънредно доста офанзивни футболисти, само че съгласно мнозина проблемите или по-скоро запасите са в отбрана. Какво е твоето мнение?

-Грешките са забележими, факт е. Тук би трябвало обаче да каже, че и момчетата от халфовата линия, даже Али Соу и цялата офанзива, би трябвало да оказват помощ на отбраната. В днешния футбол нямаш право да се защитаваш с четирима индивида и да разчиташ единствено на тях. Защитата стартира от централния нападател… Юга и Санкаре би трябвало повече да оказват помощ на отбраната. Вече даже и в международен мащаб останаха доста малко футболисти, които да „ връзват “ играта и в същото време да бъдат доста дейни в отбрана. И в случай че има, костват доста пари и приказваме за напълно друго равнище.

-Споменавайки Али Соу, добре ли е, че остана в ЦСКА? Може ли да има вид, при който мотивацията на нападателя на спадне след проваления към този миг трансфер в Дижон?

-Всеки експерт би трябвало да знае, че би трябвало да продължи да се показва по същия метод и както е направил положително усещане, да резервира същото и след 6 месеца. Али Соу се раздава във всеки мач. Факт е, че изпитва усложнения пред гола, само че пък въпреки това ги търси и основава. Единствените искания към него могат да бъдат, че не е толкоз не мога да кажа изменчив, а по-скоро го приписвам и на малшанс. За тима мисля, че е добре, че остана.

-И въпреки всичко, ЦСКА може ли да победи Клуж в четвъртък?

-Как да не може?! Ние не се изправяме против европейски гранд, с цел да имаме някакви терзания. Клуж е изцяло от нашата рогозка. Дори и да приемем, че може да имат някакво преимущество откъм опит в последните години, няма от какво да се тормозим.

-Феновете на ЦСКА още веднъж демонстрират, че са изключителни, изкупувайки оторизации им брой билети, а и при гостуванията в България продължава да се вижда голямата им поддръжка.

-Колкото неща съм споделил за нашите почитатели – е малко. Това е нещо фантастично. Това е благосъстояние за клуба, да имаш такива правилни почитатели зад тила си. Въпреки неудачите в последните години, те не оставят тима. След слаби резултати, след победи – те са на стадиона. Повече от това, което вършат, е невероятно, фантастични са, огромен реверанс от мен пред тях!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР