Един от най-големите гении на нашето време ни отвори очите

...
Един от най-големите гении на нашето време ни отвори очите
Коментари Харесай

Преди смъртта си Стив Джобс разбрал, че за да сте щастливи трябва да си отговорите на 3 въпроса

Един от най-големите гении на нашето време ни отвори очите преди 17 години, малко преди гибелта си. Днес си спомняме думите му, които към момента не ни дават покой.

В преследването на пълностоен живот доста хора се сблъскват с компликации. Ако сте в миг от живота си, в който се чувствате блокирали и без посока, може би е време да разберете дали живеете живота, който желаете.

„ Времето ви е лимитирано, тъй че не го губете, живеейки живота на други хора “. 

Стив Джобс произнесъл тези думи пред студенти през 2005 година Малко преди тази изява той е диагностициран с терминален рак на панкреаса и му остават шест месеца живот.

Изправянето пред гибелта го предиздвикало да осъзнае какъв брой значимо е да живее допустимо най-хубавия живот и да споделя своите познания и опит. Затова той отправил това обръщение, което било адресирано освен към бъдещите абитуриенти, само че и към останалия свят.

Според Стив Джобс във всеки един миг, без значение на какъв брой години сте, е значимо да си зададете три основни въпроса и да им отговорите почтено.

1. Живея ли живота, който желая и върша ли това, което обичам?

Много хора се оказват в клопката на рутината и ежедневните проблеми, които ги отдалечават от същинските им желания и стремежи. Преследването на обществени упования и обществен напън може да ни подведе.

С наближаването на гибелта му нещо мощно се случило със Стив Джобс. Започва да живее всеки ден, като че ли му е финален. Мисълта за дребното време, което ни остава на Земята, не е депресираща. Напротив, предизвиква ни да използваме това време допустимо най-смислено.

Стив Джобс сподели, че срещата със гибелта „ най-важният инструмент, който в миналото съм намирал, с цел да ми помогне да вземам значими житейски решения “.

„ Нашите страхове, провали и нашата горделивост изчезват пред лицето на гибелта, остава единствено това, което е в действителност значимо. “

Необходима е храброст, с цел да извършите избор, който може да опонира на обществените правила, без значение дали става въпрос за смяна на кариерата, смяна в метода на живот или гонене на от дълго време забравено занимание, отговорът на този въпрос изисква мощ.

2. Ако през днешния ден беше последният ден от живота ми, щях ли да върша това, което ще върша през днешния ден?

Това бил въпрос, който Джобс споделил, че си задава всеки ден, откакто бил диагностициран с терминална болест.

Той споделя: „ Винаги, когато отговорът беше „ не “ прекалено много дни поред, знаех, че би трябвало да трансформира нещо. “

Бъдете подготвени да се изправите пред себе си и да си зададете същия въпрос, когато започнете деня си. Този въпрос ни кара да се надигнем пред сегашния миг и да оценим смисъла на това, което вършим.

Ако сте правилни на себе си, може да е ужасно да признаете, че не живеете живота, който желаете, само че това е единственият метод да откриете нещо ново, нещо, което може да е същинското ви предопределение.

Животът е непредсказуем и осъзнаването на действителността на нашата смъртност може да бъде мощен мотиватор да живеем свястно.

3. Правя ли това, което ми харесва?

Както Стив Джобс изяснява, да живееш живота на някой различен значи да пропилееш личния си. Вместо това ви предизвиква да намерите ролята, която би трябвало да изпълнявате в живота.

Трябва да намериш това, което обичаш. Работата ви ще заеме огромна част от живота ви и единственият метод да бъдете в действителност задоволени е да вършите това, което вярвате, че ви е на сърце. Единственият метод да вършите добра работатата си е да обичате това, което вършиме.

Прекарайте време в мислене за това, което в действителност ви интересува и какво ви прави щастливи. Запитайте се какво обичате да вършиме в свободното си време, какво ви вълнува, какво ви стимулира и какво ви кара да се чувствате щастливи.

Експериментирайте с нови неща: Понякога е мъчно да разберете какво обичате да вършиме, до момента в който не го опитате. Търсете нови прекарвания и благоприятни условия за разкриване на нови занимания.

Говорете с другите: Говорете с другари, семейство или сътрудници за това, което обичате да вършиме и какво ви прави щастливи. Понякога другите могат да ви дадат друга позиция или даже да ви показват нови благоприятни условия.

Да намерите своята пристрастеност не е бърз или елементарен развой, само че си заслужава.

Не забравяйте, че имаме един живот и той ни е даден, с цел да бъдем щастливи хора!

Както подходящо сподели Стив Джобс: „ Не позволявайте на шума от мненията на другите хора да заглуши вътрешния ви глас. Имайте смелостта да следвате сърцето и интуицията си. Те към този момент знаят кой в действителност желаете да станете. Всичко друго е второстепенно. “

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР