Един от най-големите футболисти на Пловдив си отиде днес. Атанас

...
Един от най-големите футболисти на Пловдив си отиде днес. Атанас
Коментари Харесай

Почина голямата футболна легенда Атанас Манолов

Един от най-големите футболисти на Пловдив си отиде през днешния ден. Атанас Манолов (Малкия Орел) умря на 86 години, съобщи marica.bg.

Манолов ще остане в сърцата на почитателите като легенда на обичания " Спартак ", за който играе през цялата си професионална кариера. С отбора от Кючук Париж Малкия орел печели шампионската купа през 1963 година. Преди да отиде при " гладиаторите " Манолов минава през школите на " Локомотив, " Ботев " и " Септември ".



Той е рекордьор с най- доста изиграни мачове за клуба в " А " група - 303, в които е отбелязал 12 гола.

Освен златните медали, Манолов е вицешампион със " Спартак " през 1962 и притежател на Купата на Съветската войска през 1958 година Има 4 мача за " А " националния тим. Със " Спартак " е изиграл и 6 мача в евротурнирите.



Един от най-паметните мачове на Малкия Орел в кариерата му и с националния тим против бразилския гранд " Сантос ", за който играе Краля на футбола Пеле. Атанас Манолов опазва най-великия футболист в историята на футбола в дуела, който приключва 3:3.

Погребението е в 11:00 часа във вторник, 3 септември, на Централни гробища в Пловдив.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР