Един от най-гледаните сериали у нас през новия век е

...
Един от най-гледаните сериали у нас през новия век е
Коментари Харесай

Син е на олимпийски шампион по гребане, а у нас е известен от любим медицински сериал

Един от най-гледаните сериали у нас през новия век е американският медицински многосериен филм " Д-р Хаус “, който е излъчен за пръв път в Съединени американски щати на 16 ноември 2004 година. Главният воин на сериала е д-р Грегъри Хаус, роля която се извършва от Хю Лори, а през днешния ден Sofia24.bg ще ви опише за него. Д-р Грегъри е неконвенционален медицински талант, който оглавява екип от диагностици в измислената университетска болница, наречена " Принстън-Плейнсбъро " в Ню Джърси. Идеята за сериала е на Пол Атаназио и Дейвид Шор, който е определян като основател на сериала и главно създава концепцията за основния персонаж. Сериалът " Доктор Хаус “ съумя да събере милиони почитатели по целия свят. За първи път поредицата се излъчи преди цели 19 години, само че и през днешния ден се гледа от дребни и огромни. Според осведомени се приготвя продължение на сериала.

Хаус постоянно влиза в несъгласие със своите сътрудници, в това число и със личния си екип от лекари, защото доста от хипотезите му за заболяванията на пациентите са основани на прозрения, появяващи се от нищото, а от време на време и противоречиви изводи. 

Най-гледаният епизод е " Frozen “ от четвърти сезон, който е излъчен след Супербоул XLII. Успява да притегли малко над 29 милиона фенове. " Д-р Хаус “ се класира на трето място за седмицата, изравнявайки рейтинга на American Idol и е надминат единствено от самия Супербоул и церемонията по-късно.

Сериалът е номиниран за осем " Златни глобуса " и печели два. Хю Лори е номиниран пет пъти, като печели през 2006 година и още веднъж през 2007 година. През 2008 година сериалът получава първата си номинация за най-хубав трагичен сериал. В същата категория е номиниран още веднъж през 2009 и 2010 година. В България сериалът се излъчва от началото на 2007 година.

Макар да е взел участие в доста филми, по-голяма известност Хю Лори си печели с ролята на лекар Грегъри Хаус в сериала " Доктор Хаус ". Той е британски актьор, комик, писател и музикант. Роден е в британския Оксфордшър на 11 юни 1959 година Изучава археология и антропология. Любопитно е, че неговият татко печели златен олимпийски орден в гребането (двойка без кърмчия). 

Самият Джеймс също е гребец като възпитаник и студент, взема присъединяване в Състезанието за лодки сред Оксфорд и Кеймбридж през 1980 година Лори печели първото място по гребане (двойка с кърмчия) на Националния юношески шампионат на Англия през 1977 година През същата година взе участие дружно с колегата си в Световния юношески шампионат по гребане, където се класират четвърти.

По време на първата си година в университета Лори има връзка със световноизвестната актриса Ема Томпсън. От 2004 година Лори играе д-р Грегъри Хаус в " Д-р Хаус “. През 1996 година разгласява книга " Търговецът на оръжие “ – комичен съспенс. Автор е и на сюжет за кино версия на тази книга. Вторият му разказ, озаглавен " The Paper Soldier “, към момента следва да бъде публикуван след редица отлагания. Получава три награди " Златен глобус ".

Лори е доста добър пианист (това излиза наяве и от сериала " Д-р Хаус “). Актьорът също по този начин свири на китара и на ударни принадлежности. Той е разпален мотоциклетист. Първия си мотор получава като подарък от татко си за 16-ия си рожден ден. В Лос Анджелис, където снима " Д-р Хаус “, Лори купува мотоциклет " Триумф Бонвил “. Той е извънреден музикант и има издадени два блус албума - Let Them Talk (2011) и Didn`t It Rain (2013). През 2014 година изнесе концерт в София.

Включен е в " Световните върхове на Гинес " като най-гледания артист в основна роля по малкия екран и е един от най-високоплатените артисти в телевизионната драма. През 2016 година получава звезда на " Алеята на славата " в Холивуд.

Той се дами за Джо Грийн на 16 юни 1989 година. Двамата имат двама синове и една щерка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР