Един от най-емблематичните рапъри у нас – Мишо Шамара, навършва

...
Един от най-емблематичните рапъри у нас – Мишо Шамара, навършва
Коментари Харесай

Мишо Шамара от САЩ: Ако ме мързи - не бачкам няколко месеца и пак си имам пари

Един от най-емблематичните рапъри у нас – Мишо Шамара, навършва 50 години. Варненецът, чието име е Михаил Михайлов, беше включен онлайн в предаването " Преди обед " по Би Ти Ви от Чикаго, където живее от 8 години със фамилията си.

Разказът на Биг Ша и равносметката му за последния половин век живот изумиха водещите Деси Стоянова и Сашо Кадиев, който поздрави рожденика при започване на включването с " Чичо Мишо, да си жив и здрав! ". Рапърът му отвърна с необятна усмивка и признателност.

Ето какво описа варненската легенда:

" Ще ознаменувам рождения ден с празненство у дома. Имам студио, очаквам доста другари. Много по-осъзнат човек съм. Старая се да имам по-осъзнат взор върху света, върху пътя ми към щастието и се веселя, че децата ми порастват тук, усещаме се прелестно. Ако би трябвало да бъда почтен, открих това, за което пристигнах тук в Щатите. Докато живеех в България, се пробвах да си направя малко оазисче на американската просвета и музика, която аз харесвах още от MTV. Тук си е Америка – място, където постоянно съм мечтал да пребивавам. Аз обичам да пробутвам пътеки. Преди мен нямаше такава пътека, прокарана в тази музика в България. Без да се изхвърлям, но бях с мачетето в джунглата и проправях пътя за всички други, които сега вършат тази музика ", споделя Шамара.

" Кацнахме тук без британски, а сега се оправяме добре, децата ми приказват съвършено. Минал съм през доста неща – работил самичък диспечер, сега си карам Uber, с цел да си плащаме сметките, само че вършим и видеоклипове, работя с доста рапъри, имаме музикално студио, снимаме клипове, обикаляме. Дъщеря ми пък е в спортовете – синхронно плуване. На седем години беше на " младши олимпикс ", най-голямото съревнование, на локално равнище има доста медали. Съпругата ми се усеща прелестно. Доста по-усмихната е от преди. Обикаляме си на екскурзии.

И тя както мен си кара Uber за по няколко часа. Нямаш никакви задължения – нямаш работно време, нямаш бизнес, в който да не можеш да спиш, да го мислиш. Буквално през днешния ден решаваме да отидем във Флордиа, в Калифорния, палим колата и отиваме. Тук и чистачката може да си разреши да има къща и да върви където желае. Тя самата страна е направена по този начин, че стандартът на живот и нещата, които употребяват най-бедният и най-богатият, да нямат кой знае каква разлика. Освен посредством каране на Uber, има и доста други нови технологии, които разрешават да можеш да използваш времето си по напълно друг метод, да се чувстваш свободен, да работиш, когато си поискаш, когато ти имаш потребност. Някой път не работя с месеци, тъй като ме мързи ", споделя искрено рапърът.

Това провокира Сашо и Деси да възкликнат: " Това звучи прекомерно добре, с цел да е истина ".

" Да де, само че след това се стягаш и работиш по 10 часа дневно, с цел да наваксаш ", посочи Шамара. " Срещам се с безусловно всевъзможни хора. Направил съм несъмнено 25 000 райда на Uber и това ми дава опция да срещна доста хора, оказа помощ ми и и за езика. Случвало се е да качвам и българи. Забавно е ", показа още той.

Варненецът споделя, че прави всичко допустимо, с цел да оказва помощ за кариерата на сина си Лил Ша, който също се занимава с този род в музиката.

" Той е по-добър рапър от мен. Опитваш се да му кажеш единствено кои са подводните камъни и в случай че може да не повтаря моите неточности. Защото аз съм направил доста тъпи неточности. Много! На първо място желая да избегне неточности като да вземем за пример да не бъде претрупан от егото си, да не бъде доста тънкообиден, тъй като мен селската ми чест ме е вкарвала в доста проблеми. " Ти знаеш ли кой съм аз? " е страшна работа ", искрено си признава един от основоположниците на българския рап.

" Браво, Мишо! Много ми харесва какъв брой умен си станал, тъй като и мен ме кара да се възнамерявам за грешките, за егото, за импулсивността. Виж по какъв начин си се научил, може би Америка те е научила ", съобщи водещият Сашо Кадиев.

" Живеем в свят, в който всеки човек е значим и важен, без значение дали е рапър, таксиметров водач. Искам синът ми да бъде по-спокоен от мен, да не реагира първосигнално, да си дава 10 секунди. Аз бях в едно друго общество. Ние израснахме по време на комунизма, не знаех какво е независимост, мислехме, че свободата си е разпасаност ", добави юбилярят.

В края на изявлението Деси Стоянова го попита какво си пожелава, а той отговори: " Искам на 150 и по-следващите да завещаем на младите една по-чиста, по-зелена планета, по-малко да я замърсяваме, да сме по-отговорни с електрическата енергия. Ааа, ти представяш ли си какви работи ме вълнуват към този момент ", засмя се рапърът, а Деси Стоянова му сподели: " Абсолютно, тъкмо това ме изненада ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР