Един от най-добрите спринтьори през 90-те години на миналия век

...
Един от най-добрите спринтьори през 90-те години на миналия век
Коментари Харесай

Леката атлетика изхвърли бивш шампион заради 300 000 долара подкуп

Един от най-хубавите спринтьори през 90-те години на предишния век - Франки Фредерикс, към този момент не е член на съвета на Международната федерация по лека атлетика. Той е отхвърлен от централата поради съмнения в корупция, заяви пресслужбата на ИААФ.

Шефът на комисията по нравственос към ИААФ Майкъл Белоф е разпоредил краткотрайно да бъде спряно участието на Фредерикс до края на следствието, което ще откри дали някогашният лекоатлет е нарушил етичния кодекс на организацията.

По-рано тази година френското издание " Льо Монд " уличи в корупция призьора от олимпийските игри в бягането на 100 и 200 метра в Барселона 1992 и Атланта 1996.

Бившият лекоатлет от Намибия попадна в " Панамските документи ", откакто стана ясно, че компания, в която имал присъединяване, е получила на сметката си близо 300 000 $ на 2 октомври 2009 година, когато бе гласуването за хазаин на олимпийските игри през 2016. А по това време Фредерикс бе член на комисията, която брои гласовете за градовете-кандидати.

Иначе Франки имаше невероятна кариера на пистата. Той има четири сребра на 100 и на 200 метра от Олимпиадите в Барселона и Атланта. Световен първенец на 200 метра от Щутгарт. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР