Един от най-добрите съветници на Бил Клинтън незабравимо каза, че

...
Един от най-добрите съветници на Бил Клинтън незабравимо каза, че
Коментари Харесай

Радикалните промени, идващи на най-големия пазар на облигации в света

Един от най-хубавите съветници на Бил Клинтън незабравимо сподели, че би желал да се превъплъти като пазара на облигации, „ тъй като можете да сплашите всеки “. Но през последните години най-мощният пазар с закрепена рентабилност от всички плаши личните си регулатори.

Пазарът на държавните облигации на Съединени американски щати на стойност 26,5 трилиона $ е най-големият и най-ликвиден в света и скъпите бумаги на Министерството на финансите се държат от вложители и централни банки по целия свят. Пазарът е механизмът, посредством който Федералният запас извършва паричната политика и посредством който държавното управление на Съединени американски щати взема заеми. Доходността на държавните облигации е безрисковият лихвен %, по отношение на който се правят оценка активите по света.

Но възходящите проблеми могат да застрашат надмощието на актива във финансовия свят. В три случая през последното десетилетие рецесиите са провокирали дисфункция на пазара. Репо рецесията от 2019 година и сривът на пазара през март 2020 година изискват незабавна интервенция от страна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР