Един от най-добрите ни плувци в момента Антъни Иванов подкрепи

...
Един от най-добрите ни плувци в момента Антъни Иванов подкрепи
Коментари Харесай

Антъни Иванов след скандала с допинга: Може да потърся реализация в друга държава

Един от най-хубавите ни плувци сега Антъни Иванов поддържа за следващ път уличените в приложимост на допинг трима национали - Здравко Баблаков, Благой Панайотов и Светлозар Николов. Той изрази увереността си в тяхната непорочност и изрично съобщи, че повече няма да стъпи на лагер на националния тим до момента в който това управление на плуването и треньорския щаб не подадат оставки.

Според Иванов не е изключено огромна част от плувците ни да потърсят реализация за друга страна.

Първоначално от федерацията оповестиха, че тримата са вземали неразрешени препарати на своя отговорност. Тримата получиха невиждана поддръжка, а практиките да се дават необозначени лекарства в националния тим стана обществено известна.

Заради позитивните проби плувците рискуват наказване сред 2 и 4 години, което може да постави завършек на кариерите им.

„ Заставам зад тях. Момчетата нямат виновност. Те не са знаели какво има в тези чашки. Аз персонално постоянно съм ги изхвърлял в кошчето, когато са ми били давани на лагери. От 2018 година се сготвям в Съединени американски щати и не отивам на лагери, само че тези чашки са от дълго време. Момчетата са се предоверили. Сега четем доста и знаем много за възобновяване. Разговарях с лекарката на моя тим в Съединени американски щати за този препарат станозолол и тя изрази удивление, тъй като съгласно нея той не оказва помощ за плуването. Те са там не да подвигат щанги въпреки всичко.

Аз персонално пия единствено витамини, тъй като мога да бъда проверяван от разнообразни места. Давал съм най-малко 10 проби от кръв и урина. Честно казано, не знам по какъв начин става манипулиране на допинг проби. Всеки път идват разнообразни хора.

Относно даването на % от наградите - да, това нещо беше написано в групата. Аз не съм бил на този шампионат в Бургас, само че всички бяха възмутени. За мен това е неуместно, тъй като има планувани награди за състезателите и треньорите. След експлоадирането на абсурда разговарях с татко си, който постоянно е бил до мен. Ще вземам участие на европейското състезание през април. На лагер на националния тим повече няма да стъпя, до момента в който няма смяна в треньорския щаб. Няма да пожертвам в олимпийската година в тялото ми да попадне нещо неразрешено.

Ако системата не се промени, считам, че няма да съм единственият, който ще да потърси реализация в друга страна. Навсякъде другаде управлението на съответната федерация към този момент щеше да е подало оставка, най-малко аз по този начин считам. Първите ми две години в Съединени американски щати бяха сложни за мен, само че в този момент към този момент трудът ми се отплаща. Засега не желая да се местя, желая да представям България “, съобщи пред бТВ Антъни Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР