Един от най-добрите начини да накарате мозъка си да работи

...
Един от най-добрите начини да накарате мозъка си да работи
Коментари Харесай

Енергийни напитки за мозъка сутрин вместо кафе

Един от най-хубавите способи да накарате мозъка си да работи оптимално и да ви служи уместно и услужливо, е като го дарявате с най-малко 8 часа сън всяка нощ. На сутринта евентуално първото нещо, което вършиме, е да посегнете към обичаната си чаша кафе. То обаче ви ободрява единствено за миг, само че не носи нужните субстанции за сила на мозъка през целия ден. Тях можете да си ги набавите от някои други извънредно здравословни питиета, с които да замените кафето заран и за които мозъкът ви ще ви е признателен.

Вода с лимон

Водата с лимон е известна като средство за детокс на тялото и ускорение на метаболизма рано заран на гладно. Тя обаче дава и доста сила за мозъка. Лимоните съдържат доста калий, който е значим минерал за нервната и сърдечносъдовата система. Те подтикват функционалностите на мозъка, усъвършенстват паметта и концентрацията. Освен това водата с лимон поддържа и положителната хидратация на организма.

Сок от цвекло

Цвеклото е доста богато на естествени нитрати, които имат съдоразширяващ резултат. Това усъвършенства кръвообращението и притока на кръв към мозъка, като го подхранва с О2 и хранителни субстанции. Сокът от цвекло има позитивни резултати върху когнитивните функционалности на мозъка, усъвършенства паметта и концентрацията, покачва силата. Подходящ е и като енергийна напитка 30 минути преди подготовка.

Зелен чай

Зеленият чай е доста потребен заран вместо кафе. Той дава сила за мозъка, с помощта на аминокиселините в състава си. Богат е и на антиоксиданти, които понижават възпаленията и могат да предпазят нервната система от дегенеративни болести. Има успокоителен резултат, понижава тревогата и безпокойството, които се усилват при консумация на кофеин.

Смути с горски плодове

Горските плодове са освен сладки и вкусни. Те са извънредно богати на антиоксиданти, витамини и минерали, даващи сила и подхранващи мозъка. Антиоксидантите защищават мозъчните кафези от увреждания и усъвършенстват връзката сред невроните. Изпиването на смути с горски плодове е един прелестен метод да стартирате деня си.

Кефир

Кефирът е ферментирала напитка, която е извънредно богата на витамини, минерали и потребни бактерии. Те подхранват храносмилателния тракт, чревната флора и нервната система. Кефирът балансира нервната система, с помощта на минералите в състава си. Съдържа и потребни въглехидрати, значими за мозъка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР