Един от най-добрите кулинари в света е българин и директор

...
Един от най-добрите кулинари в света е българин и директор
Коментари Харесай

Световноизвестният шеф Емил Минев отправя още по-големи предизвикателства в "Мастър шеф"

Един от най-хубавите кулинари в света е българин и шеф на най-елитното учебно заведение за готвачи – „ Кордон Блю” в Лондон. Кой е Емил Минев и по какъв начин ще оказва помощ за развиването на българските готвачи?

Спокойно можем да кажем, че Минев е един от най-успешните готвачи в света. Ръководил е кухните на лондонския хотел „ Риц”, кулите „ Джумейра” в Дубай, веригата „ Шангри Ла” в Малдивите, Токио и Лондон, а от две години е шеф на най-елитното готварско учебно заведение в английската столица „ Кордон Блю”.

Да влезеш в него не е толкоз мъчно, споделя началник Минев. Това е частно учебно заведение, заплаща се такса, само че не всеки може да влезе, а още повече един път влезнал, не е решено, че ще завършиш.

„ Нашата известност е доста сериозна в целия свят и като всяка една институция, която държи на репутацията си е доста значимо тези възпитаници, които ще излязат, да са на доста високо ниво”, безапелационен е Минев.

След като приключва влиятелното учебно заведение кариерата на началник Минев потегля внезапно нагоре. Работи в заведения за хранене с три звезди „ Мишлен” в целия свят, само че най-вече цени работата си в Япония. „ Никога не съм си мислел, че японците ще поканят българин да учи японците по какъв начин да готвят”, споделя той.

Докато работи в Дубай Емил среща любовта в очите на индонезийката Нурлаела. Тя го следва на всяка дестинация, на която работата го праща.

Днес двамата са женени и имат две деца.

Преди две години началник Минев получава покана да оглави учебното заведение, което е приключил.

По покана на „ Мастър шеф” Емил Минев ще води специфичен майсторски клас в четвъртия сезон на шоуто. Негова е концепцията да подари на спечелилия шансът да учи в най-престижното кулинарно учебно заведение в света.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР