Един от най-добрите инвазивни кардиолози у нас, д-р Валентин Кръстев

...
Един от най-добрите инвазивни кардиолози у нас, д-р Валентин Кръстев
Коментари Харесай

Водещ кардиолог изнесе лекции пред медици в Търново

Един от най-хубавите инвазивни кардиолози у нас, доктор Валентин Кръстев от Отделението по кардиология, изнесе лекция за животоспасяваща процедура, при която дишането и сърцето са спрели. Беседата бе пред лекари и специализанти в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново.
 kardiolog1

Един от главните акценти по време на срещата беше нуждата от повишение на информираността за сърдечния арест и обучаването за оказване на първа помощ и избавяне на човешки животи. Според статистиката годишно в Европа и Съединени американски щати минимум 700 000 души умират от неочаквана сърдечна гибел. В тази връзка доктор Кръстев обърна изключително внимание върху това, че в редица европейски страни годишно се организират безвъзмездни образования на деца и демонстрации за оказване първа помощ при прекъсване на сърцето и първа помощ с автоматизиран външен дефибрилатор на известни публични места.

Д-р Кръстев добави още, че възнамерява напълно скоро сходна просветителна акция и в великотърновските учебни заведения, където на процедура на учениците да бъдат демонстрирани методите за оказване на първа помощ на човек, получил сърдечен арест. Практиката демонстрира, че след сходно разяснение самите деца стават обучители и могат да показват наученото в фамилиите си и пред приятелите си.

На база международният опит и резултати, по време на лекцията, доктор Кръстев показа подробна информация за актуалните способи за болнично и извънболнично лекуването на положението на сърдечен арест, неговото различаване, както и за потреблението на лекарства в положенията на Кардиопулмоналната ресурситация.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР