Един от най-добрите футболисти в историята и бивш президент на

...
Един от най-добрите футболисти в историята и бивш президент на
Коментари Харесай

Експрезидентът на УЕФА Мишел Планини арестуван по подозрение в корупция

Един от най-хубавите футболисти в историята и някогашен президент на европейската футболна централа УЕФА Мишел Платини още веднъж се оказа в центъра на скандал поради избора на страната хазаин на идващото Световно състезание през 2022 година, а точно - Катар .

Платини е бил задържан по съмнение в корупция , оповестяват френските медии.
 Блатер и Платини изхвърлени от футбола за 8 години
Блатер и Платини изхвърлени от футбола за 8 години

Шефовете на ФИФА и УЕФА

Платини е бил отведен в Отдела за битка с корупцията на правосъдната полиция в Нантер. Уточнява се, че интервенцията е осъществена в границите на следствие за корупция за избирането на Катар за хазаин на Световното състезание през 2022 година Платини е обвинен в приемането на рушвет в тази връзка.

Катар неведнъж беше упрекван за пазаруване на гласове за приемането на семейството, само че следствието на Международната футболна федерация ( ФИФА) не разкри обстоятелства за корупция .

Заподозрян по този проблем е и някогашният общоприет секретар на Елисейския замък Клод Геан. Този пост той заемаше, когато президент беше Никола Саркози. Но Геан е на независимост.

Платини беше определен за президент на УЕФА през 2007 година След осем години на поста Комисията по нравственос към ФИФА в профил французина от служба. В края на декември 2015 година Платини беше изключен за 8 години от футбола, само че през май 2016 година този период беше понижен на 4 години.
 Мишел Платини апелира отстраняването си
Мишел Платини апелира отстраняването си

За 90 дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР