Един от най-добрите български състезатели на поста централен блокировач през

...
Един от най-добрите български състезатели на поста централен блокировач през
Коментари Харесай

Христо Цветанов: Гладът за победи още ме преследва

Един от най-хубавите български състезатели на поста централен блокировач през последните близо 2 десетилетия - Христо Цветанов, се завръща в Левски. 42-годишният деец ще изиграе един, финален сезон за клуба, от който на процедура потегли към огромния волейбол. Бившият национал ще извършва ролята и на асистент на старши треньора Андрей Жеков от идващия сезон.

През последните няколко сезона Цветанов носи екипа на ЦСКА и бе измежду водещите центрове в Суперлигата. 198-сантиметровият състезатели има 5 трофеи и 3 купи на България със " синия " екип. Има и три бронзови медала с националния тим - от международното състезание през 2006 година, от Световната купа (2007) и от европейското състезание за 2009 година Цветанов е второто ново попълнение след Владислав Иванов, който също се завръща в Левски. Христо ще заеме мястото на Теодор Богданов, който бе в състава през последните 3 сезона.

“Приех да играя в Левски, тъй като това е ново предизвикателство за мен! Владо Николов и Андрей Жеков виждат в мен човек, на който могат да разчитат. Идвам в тима с готовност за работа. Познаваме се задоволително добре с Андрей Жеков. Имам предпочитание да опитвам с треньорската специалност, само че това по-късно”, съобщи Христо Цветанов пред БНР.

“На 42 години гладът за победи още ме преследва. Аз в никакъв случай не мога да стигна Ивайло Стефанов, който продължава да играе волейбол и на 47 години. За мен всички медали с националния тим на България са с огромна стойност. За страдание в Пекин 2008 не можахме да стигнем до финалната четворка. Самото постигане на Олимпиада е едно доста хубаво нещо. На всичките места в чужбина, където съм играл съм оставил парченце от себе си. Годините в Русия бяха много успешни”, добави Христо Цветанов.
“Досега упражнявах в домашни условия при изолацията, само че надали ще съм направил чак толкоз добра подготовка. Надявам се да има идващ сезон. Правим добър тим и желая да върнем Левски в битката за призовите места”, приключи Христо Цветанов.
bnr.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР