Един от най-добрите български кардиолози д-р Снежа Бахарова-Рашидова бе отличена

...
Един от най-добрите български кардиолози д-р Снежа Бахарова-Рашидова бе отличена
Коментари Харесай

Д-р Снежа Бахарова-Рашидова - отличена с приз Лекар, на когото вярваме

Един от най-хубавите български кардиолози доктор Снежа Бахарова-Рашидова бе отличена с почетната купа " Лекар, на който българите имат вяра ". Обичаната лекарка получи премията през днешния ден на специфична гала на 12-ото издание на лигата “Лекарите, на които имаме вяра ” в зала 6 на НДК.

Д-р Бахарова е заслужен доктор, който нееднократно е показвала, че да помагаш е идея, а не работно обвързване. Вече над 30 години тя е кардиолог в Спешната болница " Пирогов ". Хиляди са признателните пациенти, на които доктор Снежа Бахарова-Рашидова е пособия през годините. Две години тя управлява едно от коронавирус отделенията в " Пирогов " и дружно със своите сътрудници избави доста пациенти от подлия вирус.

В момента доктор Бахарова е съветник в травматологията на незабавния медицински център. Занимава се с подготовката на болните преди, по време и след интервенциите. Съпруга е на известния ваятел и екс министър на културата и досегашен народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов.



Художникът, който от десетилетия победи с творбите си по света, откри тъкмо преди година лична изложба – на „ Симеоновско шосе “ 97к, една от най-дългите улици в София, на която нямаше сходна локация. Идеята за новия план е на доктор Снежана Бахарова.

Известната кардиоложка наскоро му споделя, че в навечерието на 70-я му рожден ден е време да намерения за лично арт пространство отвън интимността и поверителността на ателието в дома им. Идеята е в арт изложба „ Вежди “ да бъдат представяни най-големите живописци и ваятели от другите поколения в българското изкуство. Досега галерията на Вежди Рашидов сподели десетки произведения на български художници.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР