Един от най-добрите български филми Куче в чекмедже“ е любим

...
Един от най-добрите български филми Куче в чекмедже“ е любим
Коментари Харесай

Златни български филми – топ 7 цитата от „Куче в чекмедже“ (Част 1)

Един от най-хубавите български филми „ Куче в чекмедже “ е обичан на дребни и огромни. Незабравим и занимателен. Филмът има първа премия на Съюз на българските писатели за сюжет от ФБИФ Варна’82 и премия за детски филм и музика на СБФД’82.

Малкият Веселин Прахов, в ролята на Митко – Миташки е сладостен, занимателен и експресивен. Единствената фантазия на момчето е да има същинско куче.

Незабравими в киното остават цитатите от кино лентата, думите на Митко, в които предава диалози и връзките в актуалното българско семейство. Смях, само че и малко горест се прокрадва в думите на дребния Миташки.

 Златни български филми – топ 7 цитата от „ Куче в чекмедже “ (Част 1)

Ето любопитна информация за кино лентата „ Куче в чекмедже “:

За кино лентата „ Куче в чекмедже “

„ Куче в чекмедже “ е български детски, фамилен филм, основан през 1982 година. Сценарият е написан от Рада Москова. Режисьор Димитър Петров, а музиката в на Борис Карадимчев. Филмът е сниман в София, с дълготрайност 86 минути, а оператор е Атанас Тасев.

 Златни български филми – топ 7 цитата от „ Куче в чекемедже “ (Част 1) „ Куче в чекемедже “ Снимка: https://bnr.bg/

Известни артисти учстват във кино лентата: Ружа Делчева, Стефан Илиев, Емил Димитров-син, Александрина Пендачанска, Ани Петрова, Иван Янчев, Живко Гарванов, Мария Каварджикова, Павел Попандов, Анета Сотирова и други.

Историята

Историята на кино лентата „ Куче в чекмедже “ споделя за 5-годишния, който по през целия ден стои самичък в къщи, тъй като родителите му са разведени. Майка му е заета през целия ден на работа и момчето е насила единствено да гледа телевизия и да стои у дома. Един ден, до момента в който чака майка си да се върне, той заспива на пода и сънува своята бленувана фантазия – рошавото си куче. Единственото, което желае Миташки, е същинско, а не плюшено куче!

Неговите другари вземат решение да си купят куче и се срещат с един апаш (Павел Попандов). За три лв. и осемдесет стотинки децата си купуват куче – Рошко. Но тъй-като кучето е общо, то би трябвало да спи вечер при всяко от децата, без да схващат родителите им.

От този миг стартират и всички занимателните случки и беди за групата другари и рошавото куче. Най-загрижен за кучето е Митко, който го храни и играе с него. Но в жилището няма място за Рошко и той е отведен на село при баба и дядо. В големия град, никой не желае да даде заслон на мечтания другар на детето.

Цитати от кино лентата „ Куче в чекмедже “

1 — Татко сподели, че ще ми ще ми купи колело, но различен път! Сега няма пари!

— Ъхъ, но си купи кола!

— Обаче лада! С жълти фарове!

2 Татко сподели, че ще ми купи куче, обаче различен път.

3 — А майка ти пуска ли те?

— Тя ми сподели, че са скерлотици и не могат да ме гледат.

4 —Хайде яж, де, яж.

—Не ща.

—Защо не щеш.

—Вече съм ял. Защото майка ми сподели да хапвам в седем часа.

—Какво си ял?

—Ами опържих си едно яйце.

5 Рошко, искаш ли колбас? Искаш, искаш, знам те аз…

6 — А чичо ти Стою, дядо ти беше, дядо ти Стою идва ли?

— Той има жаба!

— Каква жаба?!?

— В сърцето, тука!

7 — Какво искаш?

— Кокали!

— А, всички желаят месо, а тоя желае кокали, защо са ти?

— Ще ти кажа, но различен път!

Актьорът Веселин Прахов се реалокира да живее в Испания през 90-те и не се занимава с кино.

Други известни филми с него са: „ Търси се брачен партньор за мама “, „ Горе на черешата “, „ Живот на колела “, „ Бал на самотните “, „ Амиго Ернесто “ и други.

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР