Един от най-брилянтните учени на нашето време – астрофизикът Стивън

...
Един от най-брилянтните учени на нашето време – астрофизикът Стивън
Коментари Харесай

Най-стряскащите предсказания на Стивън Хокинг за бъдещето

Един от най-брилянтните учени на нашето време – астрофизикът Стивън Хокинг, който умря на 76-годишна възраст в дома си през март 2018-а, направи голям брой предсказания за бъдещето на човечеството и планетата Земя в последните години от жинота си.

Ето и най-популярните от тях:

Земята като огнена топка

Едно от най-стряскащите предсказания на Хокинг е, че Земята я чака същата орис като на Венера и че тя ще се трансформира в огнен пъкъл през 2600 година. Предишни проучвания сочат, че Земята ще бъде погълната от Слънцето след 5-6 милиарда години. Според Хокинг човечеството би трябвало да се заеме съществено със задачата да изготви проект за овакантяване на планетата, с цел да избегне злополуката. Хората би трябвало да потърсят обитаеми планети другаде, разгласи преди време ученият. Той бе част от самодейността Breakthrough Starshot, която възнамерява да сътвори ултрабързи галактически кораби, които да търсят подобаваща планета към близката звезда Алфа Кентавър, напомня Actualno.

Изкуственият разсъдък

Изкуственият разсъдък може да стане причина за гибелта на човешката цивилизация, счита Хокинг. " Развитието на изкуствения разсъдък може да се трансформира и в най-положителния, и в най-страшния фактор за човечеството. Трябва да си даваме сметка за заплахата, която той съставлява ”, съобщи Хокинг преди време.

Според астрофизика най-новите технологии може да доведат до деградация на индивида, да го създадат изцяло беззащитен пред природата. В изискванията на естествената еволюция и битка за оцеляване това значи сигурна гибел, акцентира Хокинг.

Агресията

Ако машините не ни убият, ние ще го създадем сами, твърдеше огромният академик. Агресията, съгласно него, ще е в основата на упадъка на цивилизацията. " Тя може да имала отношение към оцеляването в пещерната ера – за завземане на територия, обезпечаване на храна и размножаване, само че в наши дни ще ни унищожи ", бяха думите на учения.

Извънземните

Според Хокинг, в случай че съществуватизвънземни, те надали биха били отзивчиво настроени. " Резултатът ще бъде като при откриването на Америка от Колумб ", споделя той. " Напредналите извънземни цивилизации могат да станат номадски и да търсят и превземат всички вероятни планети. Ако е по този начин, звучи разумно да се опитат да употребяват всяка нова планета за материали, с които да строят корабите си, с цел да могат да продължат, както и за каквито и да било запаси. Кой знае къде ще е границата на това ", прибавя Хокинг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР