Един от най-богатите предприемачи в света, Илон Мъск Ѝлон Рийв

...
Един от най-богатите предприемачи в света, Илон Мъск Ѝлон Рийв
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Мъск злоупотребява с LSD, кокаин, екстази и халюцигенни гъби

Един от най-богатите бизнесмени в света, Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател,, постоянно е употребявал LSD, кокаин, екстази и халюцигенни гъби, твърди The Wall Street Journal. 

Това постоянно ставало по време на частни празненства по света, където присъстващите подписват съглашения за неразкриване на информация или дават телефоните си, с цел да не могат да вършат фотоси. Статията, оповестена от The Wall Street Journal, е с създател Емили Глейзър - бизнес кореспондент, част от екипа, който стои и зад неведнъж награждавания репортаж " Фейсбук Files " - той сподели, че Meta съзнателно пробва да крие, че платформите ѝ са употребявани за разпространение на езика на омразата, принуждение и дезинформация.

Сега Глейзър написа, че за спорните възгледи на Илън Мъск и за провокативните му изявления може да имат рационална причина. Тя цитира хора от екипа и обкръжението на милиардера. Според тях спорното държание на създателя на Tesla е израз на неговата креативност, или е резултат от проблемите му с психологичното здраве, менажирането на напрежението и неналичието на сън.⁠

През последните години обаче някои ръководители и членове на борда на фирмите на Мъск, както и други хора, близки до милиардера, са развили непрекъсната угриженост, че има различен съставен елемент, който управлява държанието на милиардера - използването на опиати, написа " Булевард България ".

Според Глейзър, обкръжението му се притеснява, че използването на неразрешени субстанции може да има огромни последствия освен за здравето на Мъск, само че и за шестте компании и милиарди активи, които той управлява. Цитира се по какъв начин през 2018 година Мъск е взимал няколко таблетки LSD на празненство, което е провел в Лос Анджелис. На идната година той е купонясвал с гъби на събитие в Мексико. През 2021 година е приемал кетамин за забавление с брат си Кимбал в Маями на домашно празненство по време на Art Basel.

Мъск е взимал и други противозаконни наркотични субстанции с сегашния член на борда на шефовете на SpaceX и някогашен шеф на Tesla Стив Юрветсън.

Адвокатът на милиардера, Алекс Спиро, разяснява пред The Wall Street Journal, че Мъск постоянно и на инцидентен принцип е тестван за опиати в SpaceX и,,никога не се е провалял на тест “. Спиро, който съставлява и Tesla, добави и че „ има и други погрешни обстоятелства “, само че по този начин и не се аргументира кои са те, акцентира Глейзър.

Хора, близки до 52-годишния Мъск, споделят, че той продължава да използва опиати, най-много кетамин - веществото, което бе намерено в кръвта на Матю Пери при гибелта му. Глейзър написа още, че околните на Мъск в този момент се тормозят, че това може да аргументи здравен проблем за милиардера или най-малкото да навреди на бизнеса му.⁠

Незаконната приложимост на опиати евентуално би била нарушаване на федералните политики, което може да заплаши милиардите долари на SpaceX в държавни контракти. Мъск e наясно със cтoйнocттa нa компанията, кaтo пoтeнциaлнo излaгa нa риск oкoлo 1 трилиoн дoлaрa в активи, които се държат oт инвecтитopи. Застрашени са и десетки хиляди paбoтни мecтa и гoлeми чacти oт кoсмичеcĸaтa пpoгpaмa нa Съединени американски щати. SpaceX е единствената американска компания с утвърждение да транспортира астронавти на НАСА до и от Международната галактическа станция.

Междувременно Пентагонът ускори покупките на изстрелвания на ракети на SpaceX през последните години. Компанията се стреми и да развие огромен бизнес със сателитни услуги на организациите за национална сигурност.

Бившият шеф на Tesla Линда Джонсън Райс е измежду разочарованите в обкръжението на на Мъск, напомня Глейзър, като цитира хора осведомени с въпроса. Според журналистката опасенията на Райс по отношение на използването на опиати са толкоз мощни, че тя не се кандидатира за преизбиране в борда на компанията за електрически коли през 2019 година

Глейзър написа и за друга преживелица от края на 2017 година със SpaceX по време на събитие, в което Мъск е трябвало да приказва пред чиновниците на компанията. В тирада той неведнъж загатва прототипа на Big Falcon Rocket, който тогава назовава „ Big F-ing Rocket “. Присъствалите на срещата оповестяват, че, като се изключи че милиардерът се е появил с голямо закъсненение, той очевидно е бил в несъответстващо положение.

В този ден след срещата ръководителите на SpaceX са разговаряи уединено, обезпокоени, че Мъск е на опиати. Един от тях е описал събитието като „ безсмислено “ и „ почтено за смут “.

Адвокатът Спиро назовава описанието на този индицент в SpaceX „ подправено, както беше доказано от безчет хора, които участваха “. И за това Спиро е отказал да посочи кое е погрешно или да опише безбройните хора, акцентира Глейзър.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР