Един от най-богатите македонски бизнесмени Йордан (Орце) Камчев е предложен

...
Един от най-богатите македонски бизнесмени Йордан (Орце) Камчев е предложен
Коментари Харесай

Влиятелен македонски мултимилионер е предложен за почетен консул на България

Един от най-богатите македонски предприемачи Йордан (Орце) Камчев е препоръчан за почетен консул на България в Македония. Това са удостоверили пред " Дневник " от външното министерство в Скопие след изявления в македонските медии.

Информацията пристигна за първи път от македонското издание " Сакамдакажам ". Македонското министерство пък изясни, че предлагането е пристигнало от " посолството на Република България " и че " следва нормална законова процедура за взимане на решение за това предложение. " Потърсено от " Дневник " за коментар, Министерството на външните работи на България изиска въпросът да бъде изпратен документално, само че към момента не е дало отговор към датата на издание на тази вест.

Според процедурата в Македония настояването ще се прегледа от министерството в Скопие, мнение ще би трябвало да пристигна и от Министерството на финансите и секретаря по законодателни въпроси към кабинета на премиера Зоран Заев. След обработка на документите външното министерство на Македония го предлага на кабинета, пишат от dnevnik.bg.

През 2016 година " Форбс " показаха 46-годишния Камчев за най-богатия македонец с към 228 млн. евро, а бизнесът му (събран в конгломерата " Орка Холдинг " ) включва ползи в енергетиката, медицината, спорта, хотелиерството и други. Много от компаниите, притежавани или следени от него, получаваха години наред публични поръчки за десетки или даже стотици милиони евро.

Критични към властта медии, постоянно пишели, че Камчев е непосредствен до всички държавни кръгове, без значение от това, коя македонска партия ръководи.

Снимка: http://vesti24.mk
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР