Един от най-богатите хора в Румъния, милиардерът бизнесмен Дан Петреску

...
Един от най-богатите хора в Румъния, милиардерът бизнесмен Дан Петреску
Коментари Харесай

Румънски милиардер, съпругата и синът му са загинали с разбилия се самолет до Милано

Един от най-богатите хора в Румъния, милиардерът предприемач Дан Петреску е умрял със брачната половинка си, сина си и няколко други, откакто самолетът, който той ръководи, се разруши в неделя в покрайнините на Милано , единствено минути след излитането, оповестява " Вашингтон пост ".

68-годишният Петреску бе фен на самолетите, с благосъстояние надвишава 3 милиарда $, империя от здания, хипермаркети и търговски центрове . Той е бил на път от летище Линате в Милано към остров Сардиния, направлявайки през облаци, когато самолетът му, съгласно някои очевидци, е бил в свободно рухване.

Сред останалите седем починали , съгласно италианския вестник Corriere della Sera, са брачната половинка на Петреску , Реджина Доротеа Петреску Балзат на 65 години, синът му Дан Стефан Петреску на 30 години и италианско-френско семейство с бебе .

Според редица от румънски медии, Петреску е стоял надалеч от медии, само че е бил главен земевладелец в Букурещ . Негов бизнес сътрудник е по-известният Йон Тириак, някогашен тенисист. Петреску също има немско поданство и бяга от родината си по време на ръководството на комунистическия деспот Николае Чаушеску .

Връща се в Румъния след свалянето на режима и изтезанието на Чаушеску.

Самолетът, едномоторен Pilatus PC-12 , е изхвърчал в ранния следобяд и е имал проблеми, само че не е желал да се върне на летището .

" Защо се отклонихте? За да избегнете турбуленцията ? ", пита ръководителите на полети - " Не " е единственият отговор .

Прокурор в Милано Тициана Сицилиано съобщи пред кореспонденти, че е прекомерно рано да се дадат някакви пояснения за злополуката. Тя сподели, че черната кутия е извадена .
 Самолет с осем души на борда падна в Милано
Самолет с осем души на борда падна в Милано

На борда е имало и дете
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР