Един от най-богатите българи Кирил Домусчиев, който е председател на

...
Един от най-богатите българи Кирил Домусчиев, който е председател на
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев купува Би Ти Ви

Един от най-богатите българи Кирил Домусчиев, който е ръководител на КРИБ и основен изпълнителен шеф на фармацевтичната компания „ Хювефарма “, води договаряния да купи една от огромните частни малките екрани у нас – Би Ти Ви, написа в. „ Филтър “. Разговорите са в напреднала фаза, въпреки да има още доста елементи за уточняване, споделят осведомени с огромната договорка. 
Кирил Домусчиев и брат му Георги заемат впечатляващата 1513-а позиция в годишната ранглиста на милиардерите на Forbes. Според  изданието, българите разполагат със положение от общо 4 милиарда $, което ги прави най-богатите дебютанти в клуба на милиардерите. 
И двамата братя могат да се похвалят с впечатляващи бизнес триумфи, а хората, които ги познават, настояват, че обичат освен финансовата, а и медийната мощност. През 2019 година те купиха Нова телевизия, а единствено две години по-късно я продадоха на облага на американската медийна група United Group, която закупи и телекомуникационната компания „ Виваком “. Стойността на договорката е сред 250 и 280 милиона евро – доста повече от 185-те милиона, които братята заплатиха на шведската компания MTG за „ Нова Броудкастинг Груп “. Така за две години медията е поскъпнала с към 100 милиона евро, което се дължи на обстоятелството, че към нея бе добавена цялата онлайн група „ Нетинфо “. 
Според близки до Домусчиеви, братята съжалявали, че са се разделили с медийното си украшение, посредством което можели да реализират търговия с въздействие. Затова в този момент те са решили да се снабдят с конкурентната Би Ти Ви, Още повече, че интернационалните им изяви зачестяват, а те недоволстват, че триумфите им по света не били задоволително отразявани от медиите у нас. 
Така Домусчиев решил да стартира договарянията за покупка на Би Ти Ви. Тя бе добита през 2019 година от PFF Group, благосъстоятелност на чешкия предприемач Петр Келнер. През март предходната година обаче той почина в злополука с хеликоптер в Аляска. Негов правоприемник е посоченият за един от най-обещаващите бизнесмени и мениджъри в Централна Европа – Иржи Шмейц, чието положение се пресмята на 730 милиона евро.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР