Един от най-бързите принтери за двустранен печат на пазара Светлин

...
Един от най-бързите принтери за двустранен печат на пазара Светлин
Коментари Харесай

Brother HL-L8240CDW: Компактен и eфективен бизнес принтер

Един от най-бързите принтери за двустранен щемпел на пазара

Светлин Желев 17:57 | 05.07.2024 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 22:39 | 02.07.2024

На жена, спечелила $43,000,000 $ в казино беше препоръчана вечеря с пържола вместо облагата ѝ

КосмосЕмил Василев - 23:06 | 04.07.2024

Събитие, което се случва един път в живота: Рядък късмет да забележим звездна детонация с невъоръжено око

КриптовалутиЕмил Василев - 20:39 | 04.07.2024

Metamax: Гръмна следващата финансова криптопирамида, в която участваха и хиляди българи

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

През последния месец в редакцията ни имахме правилен асистент. Един от потвърдените LED модели на Brother – лазерен принтер, който употребява касети със супер висока продуктивност и се предлага с задоволително тонер в кутията, с цел да подсигурява, че общата цена на владеене в действителност е доста ниска. Той е екипиран и с първокласни функционалности като сензорен екран, NFC и USB Host порт. Качеството на щемпел е високо, стига да не отпечатвате фотоси или да не употребявате тежка хартия.

Този професионален пъстър настолен принтер е част от линията на Brother, ориентирана към дребния и междинния бизнес (SMB), тъй че идва с впечатляваща спецификация и всички нужни екстри. Както при всеки от най-хубавите принтери за дребния бизнес, това значи сензорен екран, NFC и скорост на щемпел над 30ppm (страници в минута). Освен това има опция за разширение с спомагателна тава за хартия.

Brother HL-L8240CDW е професионален пъстър лазерен принтер, който впечатлява с композиция от висока продуктивност, стилен дизайн и набор от функционалности, подобаващи за всеки бизнес. Нека разгледаме по-подробно какво прави този модел толкоз специфичен.

Какво съставлява

Brother HL-L8240CDW е цветно LED устройство, което значи, че употребява статична LED матрица, а не движещ се лазер, с цел да насочва частиците тонер към барабаните, само че Brother към момента го класифицира като лазерен принтер. На цена под 800 лева с Данък добавена стойност той е в горния завършек на пазара за еднофункционален принтер, само че е екипиран с задоволително функционалности и входящ тонер, с цел да наподобява това като добра договорка. Нещо повече, високият месечен работен цикъл от 40 000 страници, трислойната отбрана и съществуването му в границите на MPS (управлявана услуга за печат) на Brother би трябвало да привлекат интереса на всеки дребен и междинен бизнес с претрупан щемпел.

Дизайн и направа

Първото, което прави усещане при Brother HL-L8240CDW, е неговият стилен размер. Със своите размери от 399 x 446 x 274 mm (без кашона), този принтер е съвършен за дребни офиси, където пространството е лимитирано. Теглото му от 16.8 кг го прави елементарен за пренасяне и конфигурация.

Той се усеща задоволително стабилен и здрав със заоблени ъгли и капаци, които наподобяват по този начин, като че ли ще останат прикрепени при интензивна приложимост. Моделът в действителност е много стилен, като се има поради, че може да побере 250 листа хартия A4/Letter в главната тава и още 30 в многофункционалната си тава с предно зареждане.

Изходящата тава от горната страна побира 150 листа хартия, а до нея е ситуиран 2,7-инчов (6,8 см) сензорен екран, накривен леко нагоре към потребителя. На предния панел има USB Host порт, а откъм гърба – входове за USB кабел за данни и гигабитов Ethernet кабел. 

Характеристики и спецификации

Brother HL-L8240CD е оборудван за потребление в офис с огромни условия за щемпел, тъй че спецификациите са много впечатляващи. Скоростта на щемпел за хартия Letter е посочена като 31 ppm или 30 ppm за малко по-голяма хартия A4. Може би по-важното е, че тази машина може автоматизирано да обръща страницата бързо, тъй че двустранният щемпел е 12 изображения в минута, което слага машината  измежду най-бързите принтери за двустранен щемпел.

Капацитетът на хартията е приемлив – 250 листа в главната тава, само че опцията за разширение до цялостен пачка от 500 листа го прави прелъстителен за разрастващите се компании. Много устройства, които печатат, нямат многофункционална тава, само че тук имаме такава, която може да поеме 30 листа хартия или пликове с всевъзможен размер до А4. Както може да се чака, в устройството е вграден 5GHz Wi-Fi с Wi-Fi Direct и съгласуемост с AirPrint, само че NFC модулът и USB Host портовете са добре пристигнали спомагателни функционалности.

Дори някои от най-хубавите лазерни принтери постоянно се оферират с касети, които съдържат нищожни количества тонер, само че тук Brother е бил великодушен, като е присъединил в комплекта изцяло заредени касети, даващи до 2600 черно-бели страници и 1400 цветни. За този модел се оферират касети с още по-висок потенциал, които могат да обезпечат до 4500 черно-бели страници и 4000 цветни, а тези касети със свръхвисока продуктивност понижават цената на страница до доста конкурентна стойност. 

Brother HL-L8240CDW предлага впечатляваща скорост на щемпел до 30 страници в минута както за черно-бял, по този начин и за пъстър щемпел. Това го прави съвършен избор за офиси с високи условия към продуктивността. Автоматичният двустранен щемпел, който може да доближи до 12 изображения в минута, в допълнение усилва успеваемостта и икономисва време и хартия.

Принтерът се интегрира безпроблемно с необятен набор от софтуерни решения за ръководство на печата и документооборота, в това число водещи платформи като Kofax и YSoft. Това разрешава персонализиране на решенията съгласно характерните потребности на бизнеса и автоматизация на работните процеси, което води до по-висока успеваемост и по-ниски разноски.

Настройка и работа

За да настроите Brother HL-L8240CDW, би трябвало да премахнете цялата транспортна пластмаса, което включва отваряне, след което изваждане и наново инсталиране на четирите тонер касети. Това лишава няколко минути, след което принтерът се нуждае от още няколко минути, с цел да загрее. Включването му в Wi-Fi мрежата и готовността за щемпел става, като следвате инструкциите, които се появяват на сензорния екран. Има и съпътстващо приложение, наречено Brother Mobile Connect, което може да ви помогне. То е уместно и за инспекция на равнищата на тонера или за печатане на файлове от вашия смарт телефон или от облака. Между интерфейса на сензорния екран и това интуитивно приложение, работата с Brother HL-L8240CDW е лесна. 

Brother HL-L8240CDW е планиран с мисъл за сигурността на данните. Поддържаните стандарти за сигурност включват 802.1x, Active Directory LDAP Authentication, и други функционалности за отбрана, като Secure Print и Secure Function Lock. Тези функционалности са от значително значение за актуалните офиси, където сигурността на данните е приоритет.

Производителност

Brother HL-L8240CDW печата бързо и тихо, изключително в спокоен режим, който е единствено 43 dB. Посочените скорости на щемпел са задоволително точни, което значи, че двустранният щемпел е изключително впечатляващ. Монохромните текстови страници се отпечатваха без тапи на хартията или размазване, а тестовите ни шрифтове бяха ясно четими до размер на точката 4. Изглежда и като професионално тъмночерно, за разлика от тъмносивото, което от време на време се получава с черен тонер.

Тонерите C/M/Y не са изключително ярки, тъй че нашите смесени цветни документи изглеждаха по-скоро добре, в сравнение с „ уау “. Балансът на цветовете наподобява верен и няма признаци на постеризация, което го прави добър принтер за пълноцветни осведомителни материали с цветни блокове. Когато става въпрос за фотоси, приглушените цветове вършат ненапълно плосък свършек макар прецизния щемпел. Подобно на множеството лазерни/LED принтери, разграничителната дарба е 600 x 600 dpi, тъй че точките, които построяват изображението, са елементарно забележими.

Отпечатването върху пликове беше изцяло обикновено, само че тежките хартии бяха проблем. Всичко над 163 г/м2, което е изненадващо ниската целесъобразна граница на тежестта, се задръстваше вътре при автоматизирания двустранен щемпел. Убедих го да печата симплексно на някои висококачествени листове с тегло 300 г/м2, само че това остави много къдрици по хартията. Накратко, качеството на щемпел е съвършено за текст и смесени цветни документи, само че не е отлично за фотоси или тежка хартия.

В последна сметка

За малко LED/лазерно устройство единствено за щемпел, Brother HL-L8240CDW наподобява отлично и макар размера си, той може елементарно да поддържа натоварена работна група в споделен офис, с помощта на бързата си скорост на щемпел, касетите с огромен потенциал и опцията за разширение.

С тава за хартия за 250 листа плюс опционалната тава за 250 листа тази високоспециализирана машина би се наложила много над тежестта си. Тя е и добре оборудвана, като предлага многофункционална тава за 30 страници, NFC съгласуваност и USB Host порт. Автоматичният двустранен щемпел е измежду най-бързите – 12 изображения в минута, а високото качество на щемпел ви обезпечава доста професионално изглеждащи разпечатки.

Отпечатването на фотоси може да не е толкоз мощна страна и не е отлично при щемпел на дебела хартия (до 163 г/м2 е всичко, с което може да се справи), само че като цяло бях впечатлен от продукцията му. Като се има поради великодушното количество тонер в кутията, този първокачествен принтер има супер преференциална обща цена на владеене. 

Едно от огромните преимущества на HL-L8240CDW е разнообразието от благоприятни условия за свързване. Принтерът поддържа гигабитова мрежа, 5GHz Wi-Fi и USB, което разрешава лесна интеграция в съществуващата мрежова инфраструктура. Вградената NFC съгласуваност обезпечава несъмнено засвидетелствуване, което е основно за отбрана на конфиденциални документи.

Brother HL-L8240CDW е отличен избор за всеки бизнес, който търси благонадежден, ефикасен и стилен пъстър принтер. Със своята висока продуктивност, разнородни благоприятни условия за свързване и интеграция, и необятен набор от функционалности за сигурност, този модел дава отговор на всички условия на актуалния офис. Ако търсите принтер, който може да се оправи с високите условия на вашия бизнес, Brother HL-L8240CDW е съвършеният избор.

Плюсове
    Разширяем дизайн     Бърз автоматизиран двустранен щемпел     NFC и USB Host Голямо количество тонер
Недостатъци
    Висока покупна цена     Трудности с дебела хартия     Не се оправя добре със снимки

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР