Един от натрупващите се проблеми в Студентски град през последно

...
Един от натрупващите се проблеми в Студентски град през последно
Коментари Харесай

Как Студентски град да се превърне в университетски кампус: Говори кметът Петко Горанов

Един от натрупващите се проблеми в Студентски град през последно време е точно въпросът с паркирането. Този проблем има непрестанно задълбочаваща се тежест.
Това съобщи в предаването районният кмет от " Демократична България " Петко Горанов. Той разяснява въпросът с платеното паркиране в Студентски град, както и дълготрайната вероятност на региона да се трансформира в академични кампус.
" Ако се направи обзор, ще се види, че над 80% от колите в Студентски град не са със софийска регистрация. В това, несъмнено, няма нищо неприятно, само че би трябвало да отчетем обстоятелството, че инфраструктурата в този столичен квартал никога не е изграждана съгласно потребностите, каквито има той сега ", означи Петко Горанов.
По думите му за никого не е загадка, че градът е " Студентски " единствено по името си. " Това е един елементарен жилищен квартал. И това го споделям със страдание. По общия градоустройствен проект на София, този квартал е очакван за средноетажно и високоетажно жилищно строителство ", разяснява градоначалникът. 
Кметът на региона се похвали, че въпреки всичко Студентски град към този момент има кадастрална карта - един огромен проблем, който с помощта на напъните на новата администрация, към този момент е позволен.
" В Студентски град, би трябвало да знаете, че общината няма благосъстоятелност. Общината стопанисва само уличната мрежа и тази благосъстоятелност породи напълно неотдавна с обнародването на кадастралната карта. Не единствено общината, само че и страната би трябвало да помогне, с цел да се осъществя концепцията за обособяването на академични кампуси ", безапелационен бе Горанов. Той изясни, че става дума за обширни територии, които са групирани към студентските общежития, които би трябвало да се трансфорат в териотии от затворен вид. " Там би трябвало да има достъп единствено студентът. Тези места би трябвало да бъдат дадени за ръководство на университетите. Освен това на тези места би трябвало да влезе в действие действителното студентско самоуправление ", изрази мнение градоначалникът.
Какви са останалите вероятности пред развиване на регион " Студентски " - целия диалог с Петко Горанов гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР