Един от нападателите на полицаи в Стамболийски имал седем присъди

...
Един от нападателите на полицаи в Стамболийски имал седем присъди
Коментари Харесай

Разкрития след екшъна в Стамболийски

Един от нападателите на служители на реда в Стамболийски имал седем присъди – шест за обири у нас и една за обир в Австрия. Това стана ясно през вчерашния ден след екшъна в циганската махала „ Полатово “ в града.

До конфликтите се стигна откакто в изборния ден двама униформени пробвали да спрат за инспекция 16-годишен за инспекция. Негови родственици обаче се нахвърлили върху служителите на реда и почнали да им нанасят удари. Дори хвърляли камъни по чиновниците на реда, споделиха от прокуратурата. Заради това на идващия ден махалата бе обградена от жандармеристи и се стигна до нови конфликти, написа Труд.

Един от нападнатите служители на реда е по-тежко потърпевш, сподели през вчерашния ден районният прокурор на Пловдив Петър Петров. След конфликтите в началото били арестувани шест индивида, след това на четирима от махалата са повдигнати обвинявания. Сред тях е и една жена. Те са арестувани за 72 часа.

От прокуратурата обявиха, че ще се открият всички обстоятелства по случая, в това число дали има надвишаване на полицейските права, както се оплакаха роми.

Междувременно шефът на полицията в Пловдив съобщи, че ще предложи на вътрешния министър да бъдат наградени двамата служители на реда, които пострадаха в Стамболийски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР