Един от моряците на кораба Царевна не е издържал на

...
Един от моряците на кораба Царевна не е издържал на
Коментари Харесай

Разкриха нови подробности за извеждането на моряците от Царевна

Един от моряците на кораба " Царевна " не е издържал на напрежението и е слязъл на сушата. Това разгласи на ексклузивен брифинг във Варна корабният управител на компанията, която оперира плавателния съд. Това действително е предизвикало да се случи евакуацията на екипажа отвън планувания проект, стана ясно от думите му. По-рано близки на част от моряците споделиха, че са научили от мъжете си, че са били " избавени " от сепаратисти от Донецката национална република, напомня " Нова телевизия ".
Даниел Стефанов бе безапелационен, че зад евакуацията стои българското, а не съветското държавно управление. Той описа, че самата интервенция е траяла близо три седмици в тясно съдействие с Министерство на външните работи, само че е имала изненадваща развръзка.

" Един от моряците не устоя душевен и слезе от кораба, като съгласно нас по този начин изложи на риск и другите. Той стигна до чекпоийнта, където са му споделили да извика и другите от кораба. Там ги чакаше рейс. На пристанището както се сещате автобусна спирка няма, както и няма инцидентни рейсове. Не бих споделил, че морякът е стигнал безвредно до пункта, дистанцията е сред 500 метра и един километър ", добави Стефанов.

По думите му моряците, които са слезли на сушата са спокойни и се усещат добре. Сред тях е и млад украинец, който учи във Военноморски сили и непрекъснато пребиваващ у нас. Сега следва екипажът на кораба да бъде изкаран от Украйна и да стигне безвредно до България. " Не мисля, че е реалистично това е да стане до 2-3 дни, само че за Великден те ще са тук ", счита Даниел Стефанов.

Той бе безапелационен, че моряците, които са останали на кораба са го създали по лично предпочитание, а не с цел да пазят плавателния съд. Ако някои пожелае да бъде евакуиран, ние ще се ангажираме, дават обещание още от компанията притежател.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР