Един от многото звездни питчери в булпена на Ню Йорк

...
Един от многото звездни питчери в булпена на Ню Йорк
Коментари Харесай

Питчер на НЙ Янкис промени името си от Зак на... Зак

Един от многото звездни питчери в булпена на Ню Йорк Янкис предприе напълно непредвиден ход и промени името си. Бейзболистът Зак Бритън разгласи, че отсега нататък към този момент ще се споделя... Зак Бритън.

Объркващо е, само че разлика в действителност има – не в произношението, а в изписването. От началото на кариерата му в МЛБ през 2011 година дребното име на 31-годишния левичар се пишеше на британски Zach. От през вчерашния ден към този момент се написа Zack.

Breaking News: I will be going by my legal name “Zack” instead of my stage name “Zach”..... everyone continue to breath normally... #beenlivingalie #birthcertfail
— Zack Britton (@zbritton) 7 февруари 2019 година
" Горещи вести: Ще се представям с моето законно име " Zack ", вместо с моето театрално име " Zach "... Всички продължавайте да дишате умерено ", написа Бритън в " Туитър ". И добави хаштаговете #beenlivingalie и #birthcertfail, което навежда на мисълта за отстранена неточност в акта за раждане.

Запитан в обществената мрежа от известния бейзболен публицист Марк Фейнсанд за какво е чакал толкоз дълго, с цел да промени правописа на името си, Зак Бритън отвърна с сбит пост: " Дълга история. Но това в никакъв случай не ме е тревожело. "

It’s a long story. It never bothered me though. https://t.co/SLEO1uHglE
— Zack Britton (@zbritton) 7 февруари 2019 година
Роден като Закари Грант Бритън на 22 декември 1987 година в Панорама Сити, Калифорния, питчерът е определен от Балтимор Ориолс в аматьорския драфт през 2006 година Носи униформата на " скорците " в първите си седем сезона и половина във Висшата лига (2011-2018).

Миналото лято бе трансфериран при " янките ", с които неотдавна подписа 3-годишен контракт (2019-2021) на обща стойност $39 млн. Зак Бритън е повторен участник в Мача на звездите (2015, 2016) и притежател на премията " Риливър на годината " в Американската лига (2016).

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР