Един от младите и амбициозни агропредприемачи от Пловдивска област -

...
Един от младите и амбициозни агропредприемачи от Пловдивска област -
Коментари Харесай

Победител от Фермер на Тракия вдига модерен свинекомплекс ...

Един от младите и амбициозни агропредприемачи от Пловдивска област - Ненко Трифонов, продължава да се развива с бързи темпове макар коронавирус пандемията. След създаване на кравефермите, месо и млекопреработвателното дружество, в този момент е наред съвременна плантация за 150 свине-майки и тяхното поголовие. Ненко Трифонов завоюва наградата „ Фермер на Тракия “ за 2017 година в раздел „ Животновъдство “ в едноименния конкурс на вестник „ Марица “.



Новото му капиталовото предложение е импортирано в Регионалната ревизия по околната среда и водите-Пловдив. Свинефермата ще се разположи в местността Келчовка, в землището на гр. Баня. Там се намират и двете говедовъдни ферми на Трифонов, на повърхност от близо 10 декара. Предвидено е в същия парцел да се изградят две едноетажни здания, където ще се отглеждат прасетата. По проект развъждането на животните ще бъде върху скаров под. Торът ще се събира във водоплътен контейнер под боксовете и от време на време ще се изпомпва с цистерна за гъсти течности, с която ще се транспортира до инсталацията за биогаз в същия парцел. В съседство е котелното за произвеждане на пара с компресиран природен газ - метан, който се употребява за задачите на предприятието за млекопреработка.

Отпадните битови води ще се събират във водоплътна яма и ще се извозват от профилиран превоз по контракт. Поенето на животните ще се реализира с автоматизирани нипелни поилки, които не разрешават разлив на вода. Храненето ще бъде автоматизирано с самостоятелни хранилки, които се зареждат със спираловидни шнекове от силози с подготвен фураж. Мъртвите свине ще се събират в охлаждащо помещение и ще се предават на екарисажа във Варна.

Транспортният достъп до парцела ще се реализира от действителен полски път. Като мярка за биосигурност на входа ще се инсталира пътека за стерилизация на подметките на пешеходци, ще се обособи и вход и вана за стерилизация на транспортните средства.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив са издали мнение да не се прави Оценка на въздействието върху околната среда на капиталовото предложение с претекст, че то няма да окаже негативно влияние на околната среда и местообитанията на птици, животни и растения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР