Един от миноритарните акционери на Левски - Тръст Синя България,

...
Един от миноритарните акционери на Левски - Тръст Синя България,
Коментари Харесай

Синя България: Левски потъва, дължим 15 млн. без парите на Черепа

Един от миноритарните акционери на Левски - Тръст " Синя България ", излезе с публична информация в своята фейсбук страница по отношение на извършената среща преди няколко дни сред управлението на клуба и част от почитателите. В дълъг текст от Тръста обясниха тематиките, които са били разисквани, и показаха своите терзания за част от обстановката в клуба.

В изказването се отбелязва, че задълженията на Левски са към 15 милиона лв., като това не включва парите, дължими на компаниите на Васил Божков. Освен това от “Синя България ” разкриват, че от срещата е станало ясно, че има значително вътрешно напрежение и съществени проблеми в управническата конструкция на клуба.

Напомняме, че на тази среща членът на Надзорния съвет на клуба Тити Папазов подаде оставка под напън, както удостовери той.

Тити Папазов описа своята истина и разгласи: Изложих се! До мача за Суперкупата ще платя парите, диря заем или заем

Ето какво написаха от Тръст “Синя България ” без редакторска интервенция:

" Скъпи Левскари, 

Както всички знаете, на 23.08.2022 се организира среща сред мажоритарния притежател на ПФК Левски, управлението на клуба, управлението и главния акционер на генералния спонсор на клуба (в чиято група е и сдружението, ръководещо клуба по контракт за управление) и представители на разнообразни организации на последователите на Левски, измежду които и такива от Управителния съвет на Тръст " Синя България ". 

На срещата бяхме осведомени с някои основни елементи от активността на клуба в последните 10 месеца, измежду които: 
· свършената работа за последната година 
· приходите и разходите 
· тежащите отговорности насъбрани от предходни управления на ПФК Левски, които могат да се окажат голяма спънка пред възходящото развиване на тима в идващите години. 

Представени бяха и връзките и договореностите сред ПФК Левски и генералния спонсор Palms Bet, както и желанията на спонсора за интервал от 5 години – условия, които под една или друга форма по този начин или другояче циркулират в медийното пространство. 

Считаме за наше обвързване да осведомяваме хората, които представляваме - а точно вас, последователите, които в тези извънредно сложни времена не се отказахте дружно с нас да се борите за съществуването на обичания ни клуб - за получената информация. 

Същевременно осъзнаваме и друго наше обвързване – да подходим с нужната отговорност към информацията, която споделяме, а не да се опитваме да сътворяваме „ сензации “, или пък „ храна “ за масата недоброжелатели на най-великия български футболен клуб. 

Разбираме, че споделеното в идващите редове ще разсъни доста въпроси и може би доста терзания, само че се надяваме, че ще влее и решителност във всички вас да поставим общи старания да продължим по възходящия път, по който е поел нашият клуб. И който още веднъж ще ни води на върха в българския футбол. 

В последната година с помощта на изключителната и неуморна работа на изпълнителния шеф Иво Ивков и членовете на ръководения от него екип, със съдействието на генералния спонсор, който посредством свое сдружение има и контракт за ръководство в клуба, без подозрение е свършена голяма по размер работа. 

Благодарение на тези старания е реализирано отчетливо усъвършенстване във финансово и административно естество. Клубът съумя да контракти и изплати или разсрочи отговорности към уволнени треньори, освободени и/или напуснали футболисти, снабдители на екипировка и други снабдители, които застрашаваха лиценза и съществуването на ПФК Левски. 

В огромна степен (с дребни изключения), тези отговорности са към този момент зад тила ни. Клубът съумява да посрещне настоящите си потребности, да заплаща в точния момент заплати на всички работещи в сдружението и да покрива настоящите месечни отговорности. 

Отчетен бе и големият принос на последователите, които със своята невиждана интензивност (само в последните 7 месеца генерирахме доход от 6 000 000 лв. в клуба), дадоха опция на управлението да покрива и отговорности към Национална агенция за приходите в последните месеци. 

Излишно е да приказваме за спортно-техническата част, тъй като там за всички е явно какво реализира Станимир Стоилов и неговият екип. 

Няма по какъв начин, обаче, да не споделим, че сме мощно обезпокоени от събитието, че макар постигнатото от управлението, непосредствените и належащи задължения надвишават 15 000 000 лв., без да отчитаме размера на задълженията към компании свързани с Васил Божков. 

Тези отговорности съставляват извънредно сериозна тежест и действителна опасност за съществуването на Левски. 

Очевидно е, че погасяването им е непостижимо за клуба и за спонсора Palms Bet без намиране на най-малко още един или два огромни спонсора и продължение на интензивността на последователите. 

В хода на срещата стана ясно, че в клуба има значително вътрешно напрежение по отношение на неговото административно управление и съществени проблеми в управническата конструкция, които настояваме да бъдат позволени в най-кратки периоди. 

С терзание означаваме, че по този начин и не беше показан пред нас действителен проект за справяне с належащите проблеми. Всички присъстващи представители на разнообразни организации недвусмислено изявихме готовността на всички левскари да продължим да оказваме помощ с каквото е належащо, само че настояхме да бъде създаден и показан явен проект за деяние. 

Подчертахме също, че без сдружението, ръководещо клуба, да поеме своята част от уговорките и без да се подхващат всички вероятни ограничения, с цел да не се позволява натрупването на нов дълг, съгласно нас е невероятно да стартира интензивно погасяване на старите отговорности. 

Генералният спонсор показа проекти си за финансиране на клуба през идващите 5 години, които бяха споделени и по-рано и от господин Мило Борисов и господин Лъчезар Петров при техни медийни изяви. Средствата по спонсорските контракти обаче са незадоволителни за справяне със обстановката, още повече в настоящите ѝ параметри. Бяха показани в точки съответни вероятни „ варианти “ в ръководството, които могат да бъдат подхванати. Но по този начин и не бяха обрисувани действителни проекти за действителни решения на проблемите. 

Без явен, прецизен и съответен отговор остана и извънредно значителният, съгласно нас, въпрос за какво след превъзходното спортно-техническо показване, невижданата за българските мащаби интензивност на последователите и на фона на цялостното административно и финансово стабилизиране на сдружението, към момента не може да бъде открит и обезпечен най-малко още един огромен спонсор. 

Изразяваме своята вяра, управлението на обичания ни клуб, дружно с генералния спонсор, в извънредно къси периоди да разрешат зародилите търкания по отношвние на управническата конструкция и способи на работа, както и да намерят най-правилната форма да срещнат детайлно всички последователи на Левски със отговорностите на клуба и плануваните ограничения за тяхното погасяване, както и проектите си за развиването на клуба в идващите години! 

Управителният съвет на Тръст " Синя България " декларира категорично цялостната си поддръжка за Ивайло Ивков и Станимир Стоилов! Безусловно имаме вяра в техните професионални пълномощия и качества да довършат започнатото и намерено сме подготвени да се надигнем против всеки, който е срещу тях в този значим за Левски миг. 

ЛЕВСКИ Е ВЕЧЕН! 
С почитание, 
УС на Тръст " Синя България "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР