Един от малшансовете на това служебно правителство е точно в

...
Един от малшансовете на това служебно правителство е точно в
Коментари Харесай

Бившият социален министър Иван Нейков: Сами се настройваме, че идва някакъв Армагедон

" Един от малшансовете на това служебно държавно управление е тъкмо в обществената сфера, има свръхочаквания към него. Върху него пада отговорността да направи по този начин, че да има България и след зимата. Сами се настройваме, че идва някакъв Армагедон, прелом. България е преживявала и по-тежки рецесии от тази. Ще има компликации – нови цени на енергоносителите, храните ", съобщи някогашният обществен министър Иван Нейков пред Bulgaria ON AIR.

Нейков добави, че върху служебния кабинет ще падне отговорността да отбрани хората, които сами не могат да се оправят. При тях огромното тестване съгласно него ще е по какъв начин да насочат ресурса за поддръжка в сложните моменти към тези хора, които същински имат потребност.

По думите му всяка смяна на цената на енергоносителите води до увеличение на хората, които имат потребност от поддръжка и по тази причина е доста значимо да се знае кой е енергийно бедният.

Нейков разяснява и предлагането на служебния кабинет за 770 лева минимална заплата през 2023 година

" Предложението на общественото министерство за новия размер на минималната работна заплата има 2 страни. Едната е размерът и тук нещата са безусловно рутинни. На всеки 2 години ние подвигаме с към 100 лева минималната заплата. Новото е декларираното предпочитание да се направи механизъм за установяване на минималната работна заплата. Съществуващият в България модел за установяване на минималната работна заплата е неповторим. Той е така наречен " таванен прийом " – гледа министърът на финансите в тавана и споделя: " ето ти 50-60 лева " и никой не знае за какво ", съобщи някогашният обществен министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР