Един от любопитните моменти в мача между Левски и Черно

...
Един от любопитните моменти в мача между Левски и Черно
Коментари Харесай

Еднакъв ли е аршинът на Волен Чинков?

Един от любопитните моменти в мача сред Левски и Черно море от 26-ия кръг на efbet Лига (2:0) бе първият жълт картон на нападателя на " моряците " Евгений Сердюк.

В 28-ата минута на дуела Филип Кръстев наплю украинеца, който реагира и избута футболиста на " сините ". Малко по-късно двамата получиха жълти картони. Интересното в тази ситуация е критерият на основния арбитър при проявлението на картони при сходна обстановка в различен мач.

В дуела сред Царско село и Лудогорец същият рефер при идентична обстановка реагира по друг метод. В 55-ата минута Пиерос Сотириу изблъсква със мощ състезател на Царско село, само че Чинков взе друго решение (във видеото). Подобни обстановки, отсъдени с друг аршин, в мача сред Левски и Черно море не бяха по никакъв начин малко.

За единия тим картоните се пестяха, до момента в който в другата посока те се даваха за всяко нещо. В 17-ата минута на срещата Уелтън премаза в наказателното поле Виктор Попов, а Чинков подпина нарушаването и отсъди навън. В 22-рата минута същото жестоко влизане на футболиста на Левски против Пабло Гарсия зобщо не бе свирено.

В 39-ата минута на дуела Уелтън влезе на Виктор Попов с бутоните, само че отново картон нямаше. Какво се случава обаче в обстановките в интерес на другия тим. В 26-ата минута за единоборство сред Даниел Димов и Георги Миланов, незабавно е показан картон на капитана на " моряците ".

Тук изниква въпросът - има ли значение за Волен Чинков състезател на кой тим е попаднал в дадена обстановка за решенията, които взема?

И този въпрос би трябвало да му бъде заложен от хората, които са на върха в съдийството. Защото за футболната общност отговорът е явен.

Положението от години е такова и то няма по какъв начин да се промени без същинска смяна. И в случай че новият мощен човек в съдийството Виктор Кашай е пристигнал на този пост, с цел да оправи нещата, в този момент е моментът да се заеме. Защото така и така към този момент е късно...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР