Един от любимците на Сектор Б - Боян Йоргачевич, не

...
Един от любимците на Сектор Б - Боян Йоргачевич, не
Коментари Харесай

Любимец на Сектор Б: Да не пипат Славиша, Люпко не ме изненада

Един от любимците на Сектор " Б " - Боян Йоргачевич, не стопира да следи протичащото се в обичания му клуб Левски. Бившият пазач на " сините " има вяра, че сложните дни на отбора са към своя край, като не пропусна да засвидетелства своята поддръжка и за сегашния старши треньор Славиша Стоянович.
Естествено, Боян бе обстоен и по тематиката с вратарската рецесия на " Герена ".

Според него огромният проблем е обвързван с неналичието на доверие в Божидар Митрев и Мартин Полачек. Сърбинът ги окачестви като положителни вратари, които просто се нуждаят от по-голяма поддръжка. Йоргачевич не се съмнява, че 26-кратните първенци на България са постигнали добра договорка и с привличането на Николай Михайлов.

В изявление за " Тоспорт " актуалният треньор в Рад (Белград) разкри фантазиите си за " синя " купа още през този сезон и разяснява дали е сюрпризиран от назначението на Люпко Петрович за съветник в ЦСКА-София.

- Бояне, здравей. Следиш ли какво се случва с Левски?
- Интересувам се от Левски. Следя ги всеки ден в медиите. Знам каква е обстановката в тима. Мислите ми непрекъснато са с обичания ми клуб.

- Отборът потегли добре в шампионата, само че в този момент още веднъж се намира в рецесия. Защо отново се стигна до тази обстановка?
- Първо желая да кажа, че треньорът на Левски Славиша Стоянович е доста първокласен експерт. Той доста добре знае какво прави, само че би трябвало да си признаем, че на тима му липсва и шанс. Ето вижте, когато Лудогорец или ЦСКА сгрешат, Левски губи или взима единствено точка. Не може да се възползва от техните неверни стъпки. За мен това си е безспорна липса на шанс.

- Медиите към този момент започнаха да " сменят " Славиша Стоянович. Смяташ ли, че ще успее да издържи на напрежението в клуба?
- Да, наложително. Работил е в огромни тимове като Цървена звезда, тъй че той е добре осведомен с това по какъв начин да се оправя с напрежението и натиска от всички страни.

- Ти си точният човек, с който мога да разисквам и вратарската рецесия в Левски. Имаш ли пояснение за спада във формата на Божидар Митрев и Мартин Полачек? Наскоро и Николай Михайлов подписа със " сините ". Ще успее ли пък той да бъде на мечтаното от тях равнище?
- Ситуацията с вратарите на Левски е доста деликатна. Интересувам се от протичащото. Николай Михайлов е футболист с доста огромен опит в чужбина. Задължително ще помогне на тима. Единствено му би трябвало да направи една качествена подготовка, с цел да си върне бързо равнището. Колкото до Божката и Полачек, за мен и двамата не получават нужното доверие. Ето ме мен в този момент, аз съм треньор на вратарите в Рад (Белград). Имам едно младо вратарче, с доста огромни качества. През миналия сезон направи няколко огромни неточности, само че когато през лятото пристигнах в Рад, бях безапелационен: " Никой не желая да ми се бърка в работата. Ако този вратар сгреши и в 10 следващи мача, аз ще застана зад него и ще продължа да му давам късмет ". Отборът на Левски няма по какъв начин да има сцепление, когато Полачек или Митрев се сменят на всяка неточност. Вижте, при всеки състезател на този пост е наложително да има неточности. Дали след първия, или след десетия мач, все в миналото ще има някаква неправилност. Тук към този момент идва ролята на управлението, което би трябвало да му има доверие и да застане зад него. И треньори, и почитатели, и всички. Не незабавно да се подлага на критика. За мен старши-треньорът е първият, който би трябвало да поддържа сбъркалия вратар. Да вземем за образец Касияс, който една декада беше топ футболист на Реал (Мадрид). Отиде в Порто обаче и първите му пет мача бяха трагични. От там обаче му засвидетелстваха нужното доверие и в този момент още веднъж е на познатото си равнище. Просто спадовете във формата се случват на всеки, та даже и на един Касияс, какво да кажем за вратари като мен и други, които сме надалеч от неговата класа.
Божката има качества, Полачек също, Ники и той, дребният Ники Кръстев, Сашко Любенов и той. Има вратари в Левски, само че никой не ги чака. Няма кой да каже: " Играй умерено, момче. Десет мача, примерно, няма да те пипаме ". Но по този начин е. В Левски и Сърбия никой не те чака. За жал по този начин е по нашите географски ширини. Манталитетът на хората е подобен.

- Какво ти харесва от сегашната продукция на Левски. Има ли футболисти, които да ти хващат окото?
- Гледам си непрекъснато тима. Това, което на мен ми харесва, е, че футболистите играят като колектив. Като едно цяло. Няма човек със звезден статут, който да носи на тил всички останали. Това е позитивното от работата на Славиша Стоянович. На мен Милош Цветкович доста ми харесва. Знаем през какво напрежение мина по време на първите му мачове за Левски. Искаха да го гонят, споделяха, че не става за отбора, само че в този момент е едни от най-хубавите.

- Всички приказват за Габриел Обертан...
- От него чакат да вкарва доста голове, само че момчето играе повече за богатството на тима. Всички считат, че като взима огромната заплата и е играл в Юнайтед и Нюкасъл, ще вземе топката, ще мине 10 индивида и самичък ще реши мача. Ама не става по този начин, момчето се раздава за тима. Колективен състезател. Това обаче не значи, че след време няма да стане и голмайстор. При футболисти като него просто не знаеш по кое време може да " експлодира ".

- Кой ще победи в Първа лига? Дистанцията от Лудогорец и ЦСКА-София към момента не е толкоз сериозна, ще успее ли Левски да се пребори за лидерската позиция?
- С цялото си сърце поддържам Левски. Ще се надявам, до момента в който имаме и математически късмет. Трудно ще е, само че не и невероятно.

- Друга настояща тематика е обвързвана с Люпко Петрович и назначението му в ЦСКА-София. Изненадан ли си от това негово деяние?
- Всички знаем, че Люпко е човек, който има доста другари в този живот. Той е доста добър и има огромно сърце. Известно е, че той беше непосредствен с Гриша Ганчев още от времето в Литекс. Люпко постоянно си оставя малки врати, където и да е работил. Поради този факт, не ме изненадва, че одобри офертата на ЦСКА. Той е съдействал доста на Левски. При последния му интервал на " Герена " бяхме преди всичко и в случай че не си беше тръгнал, считам, че имахме огромен късмет да станем първенци. Той е потвърден треньор. Знае по какъв начин би трябвало да играят неговите тимове. Пак споделям, не съм сюрпризиран, че Гриша го е взел да оказва помощ на ЦСКА.

- И последно какво би поискал на почитателите на Левски за идните празници?
- Първо желая да кажа, че да си почитател на Левски, е нещо, което не може да се опише с думи. Нашите последователи са топ, те са като Шампионската лига във футбола - най-високото равнище! Пожелавам им да са живи и здрави, и нека бъдат зарадвани с купата. Ще се виждаме!
Първа лига 20 кръг, събота 15 декември  Берое 17:30  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР