Един от любимците на френската публика през последните близо две

...
Един от любимците на френската публика през последните близо две
Коментари Харесай

Merci, Gillou: Алиасим спря похода на Симон в Париж и сложи край на славната му кариера!

Един от любимците на френската аудитория през последните близо две десетилетия - Жил Симон, по-рано тази година последва образеца на своя добър другар и съотечественик Жо Вилфред-Цонга, като разгласи, че в края на тенис сезона пред родна аудитория на Мастърс 1000 шампионата в Париж ще постави завършек на дълголетната си кариера. Французинът въпреки и да няма същата фенска маса като други представители на " петлите " в лицето на Гаел Монфис, Ришар Гаске или Цонга, то той постоянно се е отличавал със своята борбеност, която му е донесла върхово класиране под номер 6 в международната класация, цели 14 АТР трофеи и шанса да е един от малцината състезатели с 500 или повече победи в Тура, съпроводени от по най-малко една такава над всеки от членовете на Голямата четворка, изцяло почтено за почитание.

Жилу, както бива именуван по време на своята кариера 37-годишният деец, получи " уайлд кард " за присъединяване на надпреварата в зала " Берси ", като локалната легенда даже в последните си мигове на корта показва своята пословична неотстъпчивост и прекара общо 5 часа и 4 минути на корта, с цел да надиграе поредно Анди Мъри и Тейлър Фриц. В осминафиналите за французина обаче тестването беше едно от най-сериозните в Тура, откакто той трябваше да срещне намиращия се в серия от 14 следващи победи и 3 трофеи - Феликс Оже-Алиасим, който разочарова домакините в този извънредно прочувствен конфликт и безапелационно надигра техния любим с 6:1 6:3, в мач траял час и 32 минути, поставяйки завършек на професионалния път на Жил Симон в тениса. За Жилу следва да се отдаде на заслужена отмора след 20 години на най-високо равнище в спорта, до момента в който Феликс записа своя 15-и пореден триумф и на четвъртфиналите във френската столица ще срещне полуфиналиста от US Open - Франсис Тиафо.

Канадецът се възползва от надалеч по-доброто си физическо положение, въпреки и да прекара 3 часа и 30 минути на корта за вчерашния си триумф над Микаел Имер, по отношение на ветерана, като не позволи да се влезе в дълги разигравания и проби след поредност печеливши удари - 3:0. Бившият номер 6 последователно откри ритъма си и се разписа в резултата, само че скоропостижно Алиасим преодоля защитната игра от дъното на корта на локалната легенда и чрез втори брейк в актива си към него прибави и откриващия сет.

Във втората част Жилу благодарение на публиката стисна зъби и макар болката, сподели общоизвестния си темперамент на гладиатор на корта, като даже на два пъти доближаваше брейкболи. Световният номер 8 от своя страна разчиташе за следващ път на вездесъщия си начален удар, който в последните седмици е неговото най-голямо оръжие и той се измъкна от неподходящата обстановка, с цел да осъществя предопределен пробив в седмия гейм. Симон предусещаше края и с очевидно насълзени очи загуби последвалото подаване пред безупречната игра на любимеца, с цел да официализира отдръпването си от тениса.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР