Един от лидерите в състава на ЦСКА Амос Юга почти

...
Един от лидерите в състава на ЦСКА Амос Юга почти
Коментари Харесай

Разкритие: ЦСКА с всички нови срещу Сепси

Един от водачите в състава на ЦСКА Амос Юга съвсем несъмнено ще пропусне откриващия дуел на отбора в евротурнирите.

" Червените " посрещат носителя на Купата и Суперкупата на Румъния Сепси в първия мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите в четвъртък от 20:00 часа. Срещата ще се организира на стадион „ Българска войска “ и ще бъде излъчена онлайн по Диема Спорт. Централноафриканецът получи травма малко преди почивката на семейството на Крумовград в петък. Той не се появи на терена за второто полувреме, а на негово място влезе Станислав Шопов. Юга не взе присъединяване във вчерашната възстановителна подготовка въз основата в Панчарево, а по всяка възможност няма да се включи и в днешното утринно занятие на отбора. 30-годишният футболист ще премине спомагателни медицински проучвания, като от „ Армията “ се надяват той да е подготвен да стартира от първата минута в реванша със Сепси идния четвъртък, 3 август, още веднъж от 20:00 часа. В отсъствието на Юга против румънците в София ще започва Тибо Вион. Французинът бе осъден за откриващите два дуела в шампионата и това ще е първа публична среща за него през новия сезон.

Под въпрос за идния конфликт със Сепси е и Енес Махмутович, който също напусна игра наложително против Крумовград още в 33-ата минута. Националът на Люксембург се хвана за бедрото и бе сменен от новото попълнение Браян Кордоба. Защитникът взе участие във вчерашната лека подготовка, само че към момента не е ясно на какви натоварвания ще може да се подложи през днешния ден. Махмутович бе титуляр в последните 5 публични срещи на алените, като вкара и гол при равенството 1:1 с ФК ЦСКА 1948 Сф при започване на юли. Започна от първата минута и при успехите на Люксембург над Лихтенщайн и Босна и Херцеговина в евроквалификации през лятото.

Юга и Махмутович ще попаднат в листата на Саша Илич за идните дуели със Сепси, като през днешния ден алените ще изпратят до УЕФА футболистите си за картотекиране. В групата за мачовете от евротурнирите могат да намерят място до 23-ма футболисти, в това число и трима вратари, като против румънците в четвъртък за първи път всички нови попълнения на ЦСКА ще са част от тимовия лист.

Както е известно, до момента през лятото в Борисовата градина дойдоха общо 6 играчи – вратарят Марин Орлинов, който е трета алтернатива под рамката след Бусато и Евтимов, както и полевите състезатели Сейни Санянг, Браян Кордоба, Матиас Фаетон, Данило Асприля и Майкъл Естрада. В интернационалните съревнования не важи ограничаването за брой чужденци отвън Европейския съюз, което е плюс за Саша Илич. В България този предел е 5 и сърбинът бе заставен да остави новото попълнение Майкъл Естрада отвън групата за срещата с Крумовград. Еквадорецът е в доста неприятна физическа форма и вместо него бяха предпочетени Санянг, Кареасо, Кордоба, Асприля и Шагоян. Освен тях с паспорти отвън Европейски Съюз в ЦСКА са още Туфегджич, както и контузените Браян Морено и Бисмарк Чарлс. Както към този момент се писа, клубът пробва да се раздели с Чарлс и Туфегджич.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР