Един от лидерите при картовите разплащания - Mastercard Inc., премахва

...
Един от лидерите при картовите разплащания - Mastercard Inc., премахва
Коментари Харесай

Mastercard премахва името си от логото

Един от водачите при картовите разплащания - Mastercard Inc., отстранява името от логото си, оповестява WSJ. След смяната ще останат единствено аленият и жълтият кръг, без надписът, който в този момент пресича двете геометрични фигури.

Този ход е част от напъните на компанията да понижи смисъла на думата „ карта “ в името си поради навлизането на от ден на ден новаторски способи и технологии за разплащане.

Mastercard е провеждала маркетингови проучвания в продължение на 20 месеца, с цел да се увери, че клиентите ще разпознават логото даже без текст в него.

„ Никога не би трябвало да си нахален и да казваш: „ Аз съм икона “ и дано премахнем името на марката от логото “, разяснява съгласно Раджа Раджаманнар, основен маркетинг и информационен шеф на Mastercard.

„ Маркетолозите постоянно желаят да показват техните компании посредством нереален знак “, споделя Майкъл Берут, сътрудник в консултантската компания за планиране Pentagram, която е водила процеса по развиването на новия бранд на Mastercard. „ Хората в действителност харесват признакът на Nike или ябълката на Apple “, споделя той.

„ Освен че разрешава на Mastercard да разшири полето на своя бизнес, новото лого се откроява по-добре на портативни цифрови устройства “, сподели господин Берут.

Потребителите ще се сблъскат с новото лого по друго време, защото банките работят посредством съществуващите си карти с предходното лого, а Mastercard към момента построява известността на марката в някои разрастващи се пазари./economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР