Един от лидерите на Левски Лукойл Деян Иванов заяви, че

...
Един от лидерите на Левски Лукойл Деян Иванов заяви, че
Коментари Харесай

Деян Иванов: Можем да стигнем финал във ФИБА Европа

Един от водачите на Левски Лукойл Деян Иванов съобщи, че отборът има голям капацитет и даже може да стигне край в шампионата за Купата на ФИБА Европа. Вчера „ сините “ изгубиха с 89:98 точки от израелския Ирони Нес Циона в първия си мач от втората групова фаза на конкуренцията, само че Иванов е безапелационен, че той и съотборниците му не вършат драми от провалянето.

„ Няма по какъв начин да не сме посочили нищо, откакто сме отбелязали 89 точки. Нищо е при 0. Защото, който и да са се пробвали да спрат в нашия тим, ние вкарваме 89 точки. С 20% от тройката, против 52%. А ние не сме тим, който прави единствено 20% от тройката. Изиграхме този мач на равнище, само че Ирони е тим, който победи преди дни Макаби Тел Авив. Отбор от Евролигата.
Чакайте, това е първи мач и то против най-хубавия тим в групата. Естествено, че имам вяра. Аз мисля, че ние и Балкан ще се класираме за идната фаза. Това мисля и това ще се случи. Това, че са ни победили в първия мач, няма никакво значение. Два тима се класират. Ако можем това да сме ние и Балкан, това ще е най-голямото благополучие за българския баскетбол.

Целта ни е да създадем допустимо най-хубаво показване. Понеже сме нов тим, към момента нямаме действителната визия какъв е потенциалът и капацитетът на този тим. И ние с всеки минал мач демонстрираме какво можем. Не знаем до каква степен можем да стигнем. Нашата мотивация е да стигнем докъдето можем и това е край. Да, нереално звучи, мъчно е. Но не знаейки капацитетът на тима, аз мисля, че ние можем да стигнем до там “, съобщи Деян Иванов, който участва на конференцията, на която Левски Лукойл бе награден за тим на месец ноември, а наставникът на отбора Константин Папазов за №1 измежду треньорите.

„ Аз съм извънредно благополучен, че тъкмо Тити Папазов получава тази премия. Когато си в един тим и си треньор, ти би трябвало да си с 12 характера. Да се съобразяваш с 12 разнообразни индивида. Това е едно от най-големите качества на треньора. Защото доста треньори могат да бъдат научени на спорт, доста треньори могат да знаят, само че характерът му е подобен, че съумява да основава такава атмосфера в тима и да играем по този метод. Тази премия е доста значима поради работата му с нас. Не единствено поради спортно-техническата му работа, тъй като той е най-хубавият треньор в България, само че и поради това, че съумява да ни сплотява и да сътвори такава атмосфера.

Кои съгласно вас са най-хубавите фамилии? Аз споделям италианското. Ние сме едно италианско семейство. Те като седнат на масата…за 5 минути могат да се скарат, да се сбият, само че не престават да се поддържат. Това е фамилията, което на мен постоянно ми е допадало. Аз не обичам монотонното, да няма страст “, добави Деян Иванов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР