Един от легендарните ни футболисти от САЩ' 94 Даниел Боримиров

...
Един от легендарните ни футболисти от САЩ' 94 Даниел Боримиров
Коментари Харесай

Кметът на София с действия по казуса с Боримиров в Бояна

Един от именитите ни футболисти от САЩ' 94 Даниел Боримиров се е отдръпнал с желанията си да строи състезателен комплекс в столичния квартал "Бояна " и стадион "Кривуля " ще остане със свободен достъп за всички. Новината заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която е провела среща с част от жителите, които предходната седмица стачкуваха против плана на някогашния национал и е поела ангажимент мястото да остане в настоящия си тип.

"Игрището в кв. „ Бояна “ остава в настоящия си тип – с естествена трева и изцяло свободен достъп за всички боянчани и софиянци. Днес се срещнах с част от жителите, които стачкуваха против плана за създаване на футболни стадиони с изкуствена трева, кортове за тенис, съблекални, бистро и детска площадка на някогашния футболист от националния ни тим Даниел Боримиров. През седмицата се срещнах и с господин Боримиров, който отговорно и с схващане се съгласи да не осъществя плана на игрището в „ Бояна “ ", написа Фандъкова във Фейсбук.

"Договорът за наем на терена за период от 10 години и построяването на спортните обекти беше подписан по решение на Столичния общински съвет, признато с цялостно единогласие от всички политически сили през 2019 година Пропуск е, че планът не е бил показан от районната администрация на жителите от квартала, с цел да се чуят в точния момент причините на локалната общественост, с които съм съгласна, както и да не подвеждаме вложители. В София има доста места, които се нуждаят от нови благоприятни условия за спорт, тъй че моят ангажимент към господин Боримиров е той да осъществя плана си на друго уместно място в града ни. Благодаря и на хората от „ Бояна “, с част от които през днешния ден се видяхме, а с други общувахме през обществената мрежа за градивния разговор, както и желанието им да вземат участие в поддръжката на игрището ", прибавя кметът на София.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР