Един от лъвовете, изведени от зоопарка в Разград, постъпи за

...
Един от лъвовете, изведени от зоопарка в Разград, постъпи за
Коментари Харесай

Един от лъвовете от Разград се лекува в Столичния зоопарк

Един от лъвовете, изведени от зоопарка в Разград, постъпи за лекуване и профилирани грижи в избавителния център за екзотични животни към Зоологическата градина в София. Лъвът Асен е във очевидно тежко физическо и психическо положение, оповестиха от Столичната община.

Той ще остане в единствения профилиран център за такива животни у нас, до момента в който здравето му се усъвършенства и разреши да бъде превозен до някое от убежищата за огромни котки на фондация " Четири лапи ".

Предстои на 3-годишния Асен да бъдат направени редица медицински прегледи и проучвания. След това комисия от ветеринарни лекари ще предпише лекуване. Лъвът е настанен в независима постройка, където има опция да мине и през рехабилитация. Животното евентуално има тежка форма на рахит, защото е живяло в малко, мрачно и влажно помещение.

Освен Асен в зоопарка в Разград се отглеждат още 4 огромни лъва, а през септември там се родиха и две дребни. Условията, в които живеят животните са извънредно несъответствуващи. В къта даже няма ветеринар и огромните котки в никакъв случай до момента не са били преглеждани. Грижи за тях започнаха да се поставят след съглашение сред общината и фондация " Четири лапи ". Според него в зоопарка в Разград би трябвало да остане единствено една двойка лъвове, а Асен и другите две огромни котки да бъдат изведени. От зоокъта бяха изведени и две дребни лъвчета, които евентуално ще бъдат настанени в леговище в Холандия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР