Един от ключовите фактори за успеха на Tesla е способността

...
Един от ключовите фактори за успеха на Tesla е способността
Коментари Харесай

През изтеклата година Гигафабрика Берлин на Tesla е произвела 250 хиляди електромобила

Един от основните фактори за триумфа на Tesla е способността ѝ бързо да усилва производството на електрически автомобили, като в същото време поддържа най-хубавия марж на облага в промишлеността. Преди към година гигантската фабрика на автомобилната компания на Илън Мъск покрай Берлин, въпреки и със забавяне, съумя да създаде първите си серийни електрически коли. Тази седмица Tesla заяви на своите почитатели в Twitter, че е достигнала нов стадий – 5000 електрическия автомобил, които слизат от поточната линия всяка седмица.

С формалното право да създава по 500 000 електрически автомобила годишно компанията към този момент е достигнала половината от този брой. Не е изключено кросоувърите Tesla Model Y да бъдат съпроводени от някои други електрически автомобили в немската гигафабрика. Не е несъмнено, че това ще бъде Model 3, защото Илън Мъск преди време говореше за нуждата от по-компактен електрически автомобил за европейския пазар. Още повече, че по-достъпният електрически модел също ще се създава от компанията в строящата се нова Гигафабрика в Мексико, тъй че за унификация той може да попадне и на немската поточна линия.

Компанията също по този начин е подала заявление до немските управляващи за разширение на потенциала на Гигафабрика Берлин до 1 млн. електрическия автомобил годишно, тъй че при нужда на поточните линии очевидно е планувано задоволително място за няколко модела.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР