Един от капитаните на ЦСКА Амос Юга даде обширно интервю

...
Един от капитаните на ЦСКА Амос Юга даде обширно интервю
Коментари Харесай

Амос Юга: Искам да играя за Манчестър Юнайтед

Един от капитаните на ЦСКА Амос Юга даде обстойно изявление пред MAX Sport 3.

Той съпостави френския футбол с българския. По неговите думи във Франция се играе на доста по-висока скорост.

" Бях доста дребен, играхме с другари в квартала. Имаше един футболен терен до нашата къща и по през целия ден ритахме. После се записах във футболния клуб от моя квартал и по този начин пристигна мечтаат да стана футболист. Първият професионален контракт подписах относително късно. Бях на 20-21 години с тима на Аячо. Имаше един миг в юношеството ми, в който просто взех решение да прекъсна учението. Наложи се да работя, с цел да оказвам помощ на фамилията. Сутрин разнасях колета като куриер, а вечер вървях да упражнявам футбол ", стартира Юга.

" За фамилията, което е обвързвано с футбола мога да кажа - моят по-голям брат беше професионален футболист. Направи кариера в Англия. Там имаше шанс да играе с българския национал Светослав Тодоров и Радостин Кишишев. Той ме възпламени доста по футбола. От него съм научил най-вече. Беше ми като наставник със препоръките му. Имам две сестри и племенник, който също е професионален футболист. От школата на Монако е и сега е преотстъпен в различен френския тим. Може да се каже, че сме футболно семейство ", продължи той.
 ЦСКА с привет за Амос Юга
ЦСКА с привет за Амос Юга

Националът на Централноафриканската република чества своя 29-и рожден ден

" Цялото си време в България отвън футбола го обричам на моето семейство. Паралелно с това не изгубвам връзка с роднините си във Франция. Обичам да виждам телевизия, обичам да се разхождам, защото тук природата е хубава. Градът също е прекрасен. Няма нищо изключително. Водя един спокоен живот ".

" В началото не знаех доста за ЦСКА и страната. След като ме поканиха, пристигнах на публична аудиенция. Разгледах всички уреди. Запознах се с хората в клуба. Най-голямото предизвикателство беше, че играем в европейските клубни шампионати. След това, което направихме предходната година против противници като Рома, няма по какъв начин да скърбя, че подписах с ЦСКА ".

" На младите споделя да слушат по-опитните и да не не помнят, че футболът е работа, работа, работа. Една седмица печелиш мач и ще си на върха, другата седмица ще загубиш - почитателите ще те срутен. На младите споделям непрекъснато да работят. Също по този начин да бъдат целеустремени и да са със съществено отношение ", показа играчът на ЦСКА.

" Всичко във Франция става на доста по-висока скорост. Футболистите са доста по-технични. В България също има доста надарени футболисти. Не приказвам единствено за чужденци. Говоря за български състезатели също. Трябва българският футбол да напредне по отношение на тактическата подготовка на тимовете изключително на самите футболисти при тяхното образуване. Като гений българския футбол има значителен капацитет.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР