Един от кандидатите за президент на БФС Георги Захариев обяви

...
Един от кандидатите за президент на БФС Георги Захариев обяви
Коментари Харесай

Георги Захариев загатна името на Стоичков

Един от претендентите за президент на БФС Георги Захариев разгласи хората, които ще предложи за Изпълком, в случай че завоюва изборите в петък.

„ В последните дни редица от претендентите за президент на БФС излязоха с оферти за Изпълком. Има няколко значими детайла, които необятната футболна общност е добре да разбере. Изпълкомът е на целия български футбол, а не на даден президент или претенденти. Член 39, алинея 2 от Устава на БФС гласи: „ Кандидатите за членове на Изпълком се оферират от новоизбрания президент и от ФК-членове на БФС. Ключовата дума тук е „ оферират “. Както спечелилият изборите нов президент, по този начин и всеки клуб, който е член на БФС и гласоподава на конгреса, може да предложи членове на Изпълкома. След това предложенията се подлагат на гласоподаване и събралите най-вече гласове 14 души образуват новия Изпълком, дружно с президента ”, написа Захариев.

“Новоизбраният президент предлага своя листа от 14 души. Различни клубове в залата, които не харесват някои или всички от препоръчаните, самодейно издигат още 20. Изготвя се лист с 34 имена, който се раздава на делегатите на тимовете в залата. Те би трябвало да задраскат имената на тези препоръчани претенденти за Изпълком, които НЕ желаят да поддържат. Важно е да се знае, че би трябвало да бъдат оставени най-много 15 имена (новоизбрания президент + 14), тъй като вотът ще бъде недействителен, в случай че има повече ”, добави той.

„ Надявам се, че цялата процедура стана малко по-ясна за всички. А в този момент към Изпълкома, който аз бих желал да видя. Във футбола е безусловно обикновено част от препоръчаните персони да участват в няколко листи. Ако даден клуб хареса някое от лицата тук, дано го предложи на конгреса, без значение кой стане президент на БФС. Ще разделя листата на две половини. Първата половина е моят Изпълком – хора, с които съм персонално съм приказвал и поканил. Втората половина е по-скоро пожелателна и посредством този пост косвено насочвам покана към тях да бъдат част от бъдещето на българския футбол в един нов Изпълком, без значение кой стане президент ”, добави Захариев.

В листата на Георги Захариев влизат Шерин Амин, която е показана като извънреден експерт по тематиката европейско финансиране в спорта; Анелия Джутева, която е юрист специализиращ в сферите на интернационалното спортно право; Кристиан Добрев, който е работил по спортни планове в близо 50 държави; Александър Захариев – един от най-подготвените треньори в България на тематика детско-юношески футбол и Адриан Ганчев, който дълги години работи в школата на Уулвърхемптън.

Той разгласи, че с изключение на препоръчаните от него хора в Изпълкома би трябвало да се включат Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Мартин Петров, Стилиян Петров, Павел Колев, Георги Градев, Тенко Николов и Петър Ганев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР