Един от кандидатите на президентските избори в Тунис - Аяши

...
Един от кандидатите на президентските избори в Тунис - Аяши
Коментари Харесай

Арестуваха кандидат за президент на Тунис

Един от претендентите на президентските избори в Тунис - Аяши Замел, който е фабрикант и водач на дребна демократична партия, беше задържан през днешния ден по съмнение във " подправяне на подписи ", заяви член на предизборния му екип, представен от Франс прес.
Замел е бил отведен в отделение на Националната армия в Тебурба, на към 40 километра западно от столицата Тунис, сподели Махди Абделджауад пред радио " Мозаик Еф Ем ".
Касиерката на партията на Замел " Азимун ", Сиуар Баргауи и още един член на предизборния му екип бяха задържани на 19 август за подправяне на спонсорски контракти от името на Замел. Тя бе освободена на 29 август в очакване на правосъден развой, плануван за 19 септември, заяви новинарският уебсайт " Бизнес нюз ".
Замел беше един от тримата претенденти, позволени на 10 август от изборната комисия за присъединяване в президентските избори на 6 октомври, дружно с президента Каис Сайед, който се бори за втори мандат, и Зухаир Магзауи, някогашен народен представител от панарабската левица.
За всеобща изненада Административният съд одобри за разглеждане жалбите на трима претенденти, чиито кандидатури бяха отхвърлени на 10 август от изборната комисия. 
Комисията би трябвало да удостовери и разгласи окончателния лист при започване на тази седмица.
На 10 август тя дисквалифицира 13 претенденти заради липса на задоволително подписи в тяхна поддръжка или на финансови гаранции, както и неотговаряне на критериите за поданство, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР