Един от хотелите в курорта Златни пясъци ще приеме първите

...
Един от хотелите в курорта Златни пясъци ще приеме първите
Коментари Харесай

Ще повлияе ли коронавирусът на ранните записвания за родното Черноморие?


Един от хотелите в курорта " Златни пясъци " ще одобри първите групи туристи към Великден. Работещите там се надяват до началото на лятото, казусът с ковид да бъде решен

Ивелина Попова, шеф на хотел, разяснява: " Горещо се надявам тази пандемия, която се очерта в последните седмици в света, да не се отрази на размера посетители, които чакаме за летния сезон ".

Разпространението на ковид обаче може да задълбочи казуса с неналичието на фрагменти в туризма.

Илин Димитров, ръководител на Варненската туристическа камара съобщи: " Ние внасяме тази година доста фрагменти от Узбекистан, Казахстан и Киргизстан. В момента там обстановката е близка до карантинна и това би затруднило вноса на служащи от тези страни ".

Разпространението на ковид ще засегне световния туризъм. За туристическия отрасъл у нас пък е значимо дали болестта ще се популяризира в Европа.

Проф. Стоян Маринов, декан на факултет " Управление " в Икономически университет - Варна споделя: " Ако това се случи, ни чакат тежки времена, само че аз също се надявам, че ще бъде овладяна. Засега ние сме настрана от нея. Основните туристи към България идват от западноевропейските пазари. Засега няма някакви терзания ".

Ако вирусът се популяризира в Европа, хората ще спрат да пътуват, тъй като сигурността е преди всичко. Страните към Китай ще са измежду най-потърпевшите.

Илин Димитров, ръководител на Варненската туристическа камара добавя: " Много почивки от България се анулират за Тайланд, Виетнам, заради това, че се пътува със аероплан нататък и може да се заразят хората, даже и с маски. Пък каква е тази отмора, на която с маска ще те обслужват? Аз персонално не бих я предпочел! "

От сектора са на мнение, че, в случай че до месеци пандемията отшуми, летният сезон в България ще премине обикновено, даже се чака растеж на туристите по отношение на предходната година.

По-големите терзания на хотелиерите са свързани с банкрута на огромни самолетни компании през последните години. Това може да докара до отлив на туристи от Западна Европа. По-малкият брой летовници от Китай няма да заплаши туристическия сезон у нас, тъй като страната ни годишно посреща към 30 000 посетители от Китай.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР