Един от групата от 70 мигранти, които снощи полицията залови

...
Един от групата от 70 мигранти, които снощи полицията залови
Коментари Харесай

Трима от мигрантите на АМ Тракия са в болница, епилептик е отказал да остане

Един от групата от 70 мигранти, които нощес полицията залови в камион на паркинг на автомагистрала " Тракия " край Сливен, се е наложило да бъде признат в болница, само че той е отказал. Това съобщи  началникът на Спешното поделение в Сливен доктор Тодор Суванков.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 848
Други 11 души са били прегледани и са освободени. Трима са настанени в болничното заведение в Ямбол, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Според доктор Тодор Суванков прегледаните мигранти са оповестили, че са от Афганистан, а един се определил като палестинец. Отказалият лекуване е бил с епилепсия. 

" От известно време не си е вземал поддържащото лекуване за епилепсия, направил е спазъм, гърчът е овладян и заради отвращение от негова страна не е признат, до момента в който другите 10 са били в относително положително положение. Някои от тях са били с алергични реакции, някои от тях с измръзвания и рани по крайниците. Всички са обслужени в Спешно поделение и са освободени, не се наложило приемане в болница “, сподели доктор Тодор Суванков пред БНР. 

Претъпкването в камиона също е оказало въздействие върху здравословното им положение, сподели още доктор Суванков: " Гладни, жадни са били. Осигурена им е храна. Предполагам, че това претъпкване също им е оказало въздействие, с цел да им прилошее по пътя ". 

От Районната прокуратура в Сливен оповестиха, че на следващия ден следва да бъде повдигнато обвиняване на двамата румънци, превозвали групата и че ще изискат от съда да им бъде наложена непрекъсната мярка " задържане под стража ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР