Един от големите щастливци на Олимпийския стадион в Берлин тази

...
Един от големите щастливци на Олимпийския стадион в Берлин тази
Коментари Харесай

Евромедалист отложи парти за рожден ден заради финал

Един от огромните щастливци на Олимпийския стадион в Берлин довечера се споделяше Бенсе Халаш. Унгарецът навърши 21 години на 4 август, само че трябваше да изчака с празненството, защото през днешния ден взе участие във финала в хвърлянето на чук на Европейското състезание по лека атлетика. И търпението му се отблагодари. Днес той завоюва бронзовия орден и в този момент умерено ще може да чества два мотива.

“Това беше съвършеният подарък за мен. Нямах късмет да чествам три дни по-рано, тъй че мога да го направя в този момент. Чувството е необикновено. В последните няколко седмици упражнявах по-малко от нормалното, само че това беше, с цел да се запазя здрав за този шампионат. Сега имам още няколко надпревари, откакто се завърна вкъщи в Унгария, тъй че ще се опитам да подобря персоналния си рекорд”, сподели незабавно сле финала щастливият бронзов медалист.

“Ок съм със сребърния орден. Войчех е мой добър другар и той беше първенецът през днешния ден. Следващата година ще се върна още веднъж на върха. Разбира се, че желаех да печеля, само че мисля, че всичко беше ок през днешния ден. Липсваше ми малко сила. Не мисля, че ще честваме тези медали дружно, защото нямаме самообладание да се приберем и да прекараме време със фамилиите си”, сподели след финала на чук сребърният медалист Файдек.

Титлата довечера завоюва сънародникът му Войчех Новицки с 80.12 м.

РАЯ ИВАНОВА, делегат на Sportal.bg в Берлин
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР