Един от големите проблеми пред българите през последната година и

...
Един от големите проблеми пред българите през последната година и
Коментари Харесай

Тома Биков: Тази политическа криза не може да бъде решена без ГЕРБ

Един от огромните проблеми пред българите през последната година и половина е, че те всяка заран, когато се разсънят, не знаят какво ги чака. Това сподели зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков в предаването " Добър ден, България " на Радио " Фокус ". По думите му неналичието на каквато и да било предвидимост и сигурност е нещото, което нагнетява напрежение в обществото и той не е оптимист, че ще има стабилизация на политическата конюнктура без ГЕРБ.

" Аз не съм оптимист, че би могло да има някаква стабилизация на политическата система в границите на 47-то Народно заседание, и то заради това, че към момента тези, които ръководят, не виждат слона в стаята. А слонът в стаята е, че тази политическа рецесия не може да бъде решена без присъединяване на ГЕРБ ", уточни той.

" Ние сме са запътили към парадокса, а парадоксът няма да ни докара до нищо положително ", сподели още депутатът.

" Този парадокс докара до там да са в едно ръководство с Българска социалистическа партия и половината да се държат като " ястреби " и да спрат съветския газ за България, а другата половина да назовават Русия " другарска " и режима на Путин " другарски " във връзка с България. Това по никакъв метод не основава някаква естествена вероятност пред страната. Тези хора, да вземем за пример преди две седмици при изгонването на съветските дипломати от България вицепремиерът Нинова влезе в Народното събрание и стартира да моли опозицията да неодобрява решението на държавното управление, в което тя взе участие, което го давам за образец като парадокс. Защото ние сме са запътили към парадокса, а парадоксът няма да ни докара до нищо положително, бъдете безусловно сигурни ", уточни Биков.

Това, което ГЕРБ предлага в тази обстановка на доста съществено геополитическо напрежение и геополитически провокации пред България, е да се образува проевропейско ръководство, означи Тома Биков.

" Ние очертахме опция политическият диалог в България да премине на малко по-високо равнище и да се отлепи от най-ниското ходило, на което е затънал през последните две години. А най-ниското ходило на политическия диалог е, когато всичко се персонализира и диалогът се води напълно към личностите и към това кой е хубав, кой е противен, кой е интелигентен, кой е малоумен. Кои са партиите, които ще се припознаят като част от това проевропейско болшинство, към този момент е въпрос към тях. Ние сме декларирали нашата подготвеност ", уточни депутатът.

Той разяснява и така наречен френско предложение към РСМ, която ръководещият СДСМ утвърди тази нощ, като акцентира, че това, което е обърнало публичните настройки в България и хода на българската дипломация в границите на Европейския съюз, е било недвусмислената поддръжка на Бойко Борисов и ГЕРБ.

" И прочее, това беше следващото стратегическо решение, което мина с помощта на ГЕРБ. Така че в случай че ние се бяхме държали като македонската съпротива ВМРО-ДПМНЕ, най-вероятно въобще сега нямаше да приказваме за вероятностите на евроинтеграцията на Република Северна Македония и въобще за българските национални ползи в тази територия ", акцентира още депутатът от ГЕРБ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР